RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:55:22 tarihnde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Onur Öymen deniz yolunun açılmasını istedi

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ONUR ÖYMEN; TÜRKİYE VE ABHAZYA ARASINDAKİ DENİZ ULAŞIMININ AÇILMASINI İSTEDİ
Onur Öymen deniz yolunun açılmasını istedi 16/10/2008. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Tayfur SÜNER'in 11/06/2008 tarihinde TC. Dışişleri Bakanı Ali BABACAN tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği Abhazya'ya Türkiye'nin hangi amaçla ambargo uyguladığının ve Türkiye ile Abhazya arasındaki deniz ulaşımı ve buna bağlı olarak Trabzon-Suhum yolcu vapuru seferlerinin neden açılmadığı ile ilgili  soru önergesine dört aydır yanıt verilmemesi üzerine  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur ÖYMEN bu kez TC Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanması amacı ile soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Onur Öymen'in 16.10.2008 tarihinde TBMM Başkanlığına, Abhazya ile ulaşım sorunu konulu soru önergesi ektedir.

16 Ekim 2008

TBMM Başkanlığına
Aşağıdaki soru önergemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygıyla arz ederim.
Onur ÖYMEN
Bursa Milletvekili

Ülkemizde yaşayan ve çeşitli Kafkas ülkeleriyle ilişkilerini koruyan vatandaşlarımızın sayısının üç milyona yakın olduğu ifade edilmektedir. Bu vatandaşlarımızın bir bölümü yeterli ulaşım olanakları olmadığı için oradaki akrabalarını ziyaret etmekte büyük güçlük çekmektedirler. Bu arada Abhaz kökenli vatandaşlarımız Abhazya’yı ziyaret edebilmek için Rusya üzerinden çok uzun ve zahmetli bir yolculuğa katlanmak zorundadırlar. Evvelce Trabzon’la Sohum arasında yapılan gemi seferleri maalesef kaldırılmıştır. Keza Türkiye ile Sohum arasında uçak seferi yapılamamaktadır. Ulaşım alanındaki bu zorluklar Gürcistan hükümetinin koyduğu kısıtlamalardan kaynaklanıyor ise meselenin insani boyutunun Gürcü makamlarına anlatılarak ulaşım imkanlarının sağlanabileceği düşünülmektedir.
Hükümetin Trabzon ile Sohum arasında gemi seferlerinin yeniden başlatılması ve uçak seferlerinin başlatılması yolunda bir çalışması var mıdır?

Kaynak: www.kafkasfederasyonu.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.