RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Aralık 2014, Pazartesi 09:51:07 tarihnde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Avrupa Parlamentosu Kararı

AVRUPA PARLAMENTOSU, RUSYA’YA ABHAZYA İLE İMZALAMIŞ OLDUĞU STRATEJİK ORTAKLIK ANTLAŞMASINDAN ÇEKİL, ÇAĞRISINDA BULUNDU
Avrupa Parlamentosu Kararı
22/12/2014. İNTERFAX.RU. 18.12.2014. Moskova. AB Avrupa Parlamentosu’nun 18 Aralık Perşembe günü Strasbourg’da yapmış olduğu genel kurul toplantısında, AB – Gürcistan Ortaklık Antlaşması’nın onaylanması ile bağlantılı olarak, Gürcistan’ın uluslararası kabul görmüş sınırları içerisinde “çözümü destekleyen ve Rusya’nın “Abhazya ve Güney Osetya Bölgelerindeki işgalini hala sürdürdüğünü” vurgulayan bir kararı kabul etti.
 
Avrupa Parlamentosunda yapılan oylamada, 491 Evet oy, 84 Hayır oy, 63 Çekimser oy verilerek Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanan “Birlik ve Stratejik Ortaklık Antlaşması”nı kınayan karar kabul edildi.
 
Avrupa Parlamentosu kararında, Abhazya ve Rusya arasında imzalanan “Birlik ve Stratejik Antlaşmasının” kınandığını ve Rusya’nın Abhazya’yı ilhak etmek için atılmış bir adım olarak görüyor ve Rusya’ya bu kararından vazgeçmesi çağrısında bulunuyor.
 
24 Kasım’da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Cumhriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından “Birlik ve Stratejik Ortaklık” adı altında yeni bir antlaşma imzalandı.
 
Vladimir Putin, antlaşma sonrasında “Bu antlaşma, sayesinde son yıllarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak karşılıklı ilişkilerin yasal güvencesi sağlanacaktır. Abhazya’nın varlığının mutlak olarak güvenliğinin sağlanması ve onun sınırlarındaki güvenliğinde güçlendirilmesi ile, ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi koşulları oluşturulacaktır” dedi.         
 
Kaynak:http://www.interfax.ru/world/414066
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.