RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Aralık 2014, Cuma 11:01:45 tarihnde eklendi. 2337 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’in Erdoğan Övgüsü Üzerine

VLADİMİR PUTİN’İN TAYYİP ERDOĞAN’A “SAĞLAM ADAM” BENZETMESİ’NİN AÇILIMI
Putin’in Erdoğan Övgüsü Üzerine
19/12/2014. Değerli abhazyam.com izleyicileri, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili olarak sorulan soruya vermiş olduğu yanıtta ( господин Эрдоган, а он крепкий мужик) “Sn. Erdoğan, o sağlam adam” anlamına gelen deyim kullanması Türk Basın – Yayın organlarında farklı yorumlara yol açtı.
 
Abhazyam.com olarak, Vladimir Putin’in konuşmasında kullanmış olduğu deyimin, bazı basın – yayın organlarında “Delikanlı Adam” gibi deyimler yakıştırılması karşısında bir açıklık getirmeyi görev saydık ve şimdi doğru tercümesini sizlerle buluşturuyoruz. 
 
“Devlet Başkanı Putin, 18 Aralık’ta düzenlediği basın toplantısında, bir Türk gazetecisinin, Putin’in ziyareti sonrasında “Avrupalı Bürokratların” hemen Ankara’yı ziyaret ettiklerini hatırlatarak sorduğu soruyu yanıtlarken, Batının Rusya’ya karşı yaptırımların uygulanmasında Türkiye’yi ikna etmeye çalışacağından şüphesinin olmadığını belirtti.

Vladimir Putin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğu görüşme hakkında “Türkiye’de bulunduğum zaman, Erdoğan’a bazı şeyleri konuşmanın gereği yok, kazları kışkırtmayalım, çünkü yarın uçabilirler dedim, ancak o sağlam adam, dedi ki hayır, yapalım. Bizim saklayacak bir şeyimiz yok. Dedi.” açıklamasında bulundu. 

Putin’e göre Rusya ve Türkiye’nin bölgede bir çok ortak çıkarlarının bulunduğuna işaret etti. “Putin “Ayrıca, Türkiye’nin etkin katılımı olmadan, bölgede bulunan bazı sorunların çözümü olanaksızdır” dedi.”
(Bknz: http://www.ansar.ru/rfsng/2014/12/18/56038 )
 
Abhazyam.com olarak Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, bazı hatırlatmalar yapmak istiyoruz.  Recep Tayyip Erdoğan bir gün önce söylemiş olduğu sözlerin ertesi günü tam tersini söyleyebilen bir kişilik yapısına sahiptir. (İnternette bu konu hakkında birçok örnek bulunabilir) Libya, Suriye, Mısır, olaylarında olduğu gibi, Ukrayna’da Kırım’ın hala Ukrayna’nın toprağı olarak gördüğünü, Gürcistan’ın, Abhazya ve Güney Osetya’ya Ağustos - 2008 askeri saldırısının Recep Tayyip Erdoğan Hükümeti tarafından hazırlanarak yapıldığını, Kuzey Kafkasya’daki radikal İslam yanlısı yapılara verilen destekleri de ayrıca vurgulamak istiyoruz.
 
Recep Tayyip Erdoğan, yakında Vladimir Putin’e nasıl bir “Sağlam Adam” (!) (крепкий мужик) olduğunu yakında gösterecektir.
 
www.abhazyam.com          

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.