RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Aralık 2014, Perşembe 18:35:28 tarihnde eklendi. 1094 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladimir Putin Konuştu

VLADİMİR PUTİN “RUSYA’NIN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIDIĞI GERÇEĞİNİN KABULLENİLMESİ GEREKİR”
Vladimir Putin Konuştu
18/12/2014. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 18 Aralık Perşembe günü, yaşanan siyasi – ekonomik kriz nedeni ile ilgili olarak üç saat on dakika süren bir basın toplantısı düzenledi. Vladimir Putin, gazetecilerin, Ekonomik kriz, Ukrayna sorunu, NATO’nun Rusya’ya karşı silahlanması, Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik ambargo ve daha bir çok soruyu yanıtladı.
 
Vladimir Putin, basın toplantısında, Gürcü bir gazetecinin sorusunu yanıtlarken, Gürcistan – Abhazya ve Gürcistan – Güney Osetya sorununun çözümünde ilk aşama olarak Gürcistan’ın, Abhazya ve Güney Osetya topraklarında yaşayan insanların devlet yönetimleri ile doğrudan ilişkiye girmesi ve siyasi temas kurması gerektiğini, Rusya’nın da bu sürece katkı vermeye hazır olduğunu belirtti.
 
Putin “Sorun, aynı zamanda Ukrayna’nın güney doğusunda yaşanan sorunlarla benzerlik göstermektedir. Ben o zaman, Mihail Saakaşvili’ye şimdi olduğu gibi her koşulda görüşmeleri sürdürmesini, askeri saldırı düzenlememesi gerektiğini hatırlatmıştım” dedi.
 
Putin “Bu sorunlar – Gürcü halkının acıları, kanları oldu. “Ancak 1919 yılında da benzeri yaşandı. Rusya İmparatorluğunun yıkılması sonrasında, Gürcistan, kendi başına bağımsız bir devletin kurulacağını açıkladı, ancak Abhazya Rusya’nın bir parçası olacağını belirtti. Benzer olaylar yaşandı, aynı kanlı olaylar ve savaş yaşandı. Bu unutulmuş değildir. Bunları bizler uydurmadık. Bizleri sürekli olarak, provokasyon yaratan,  yaşanan acıların, ölümlerin sorumlusu olarak suçluyorlar. Bizler hiçbir şeyi provoke etmedik. Ama olaylar gerçekleşti. Artık, bu insanlarla görüşmek gerekir. Ve bizler, buna katkı vermeye hazırız” dedi.
 
Vladimir Putin “Bütün bu uyarılar göz ardı edildi ve savaş başlatıldı, bunun sonucunda, Rusya bu iki cumhuriyetin bağımsızlığını tanıdı. Bu gerçekler üzerinden yürümek gerekir. Bu duruma uygun olan bir takım girişimler yapmak gerekir. Ben size söyleyeceğim: bu çok zor, ancak yine de ilk aşama olarak en azından ilişkilerin düzeltilmesi gerekir. Diyalog, siyasi diyalog olmalıdır ancak görüşmeleri reddetmemek gerekir. Eğer bu gerçekleşecek ise bizler, bu süreci kolaylaştırmak için her türlü katkıyı vereceğiz. O ne tür olacaktır – Şimdi bunu söyleyemem” dedi.          
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1878277.html#ixzz3MGQ2LhRE
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.