RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Aralık 2014, Perşembe 01:38:12 tarihnde eklendi. 879 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apsuara «Апсуара» Eğitimi

ABHAZYA İHTİYARLAR KONSEYİ, OKULLARDA VE ÜNİVERSİTELERDE APSUARA «Апсуара» EĞİTİMİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU AÇIKLADI
Apsuara «Апсуара» Eğitimi
18/12/2104. Abhazya İhtiyarlar Konseyi, “Apsuara” «Апсуара» konulu bir eğitim kılavuzunun geliştirilmesi ve onun okullar ile üniversitelerde, ulusal, manevi ve ahlaki standartların korunması amacı ile okutulması gerektiğini açıkladı.
 
Abhazya İhtiyarlar Heyeti tarafından alınan bu karar, Abhazya Bilim Akademisi Bilim Adamları ve Aydınlar ile birlikte yapılan toplantı sonrasında alındı.
 
Abhazya İhtiyarlar Konseyi açıklamasında, konunun önemine dikkat çekerek “Birçok ekonomik ve etkin olarak gelişmiş çağdaş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde, devlet ve siyasal doktrinlerin gücü üzerinde, halklarının binlerce yıllık güçlü manevi ve siyasal yaşamının etkisi bulunmaktadır” vurgulamasında bulunuldu.
 
Abhazya İhtiyarlar Konseyi, “Apsuara” «Апсуара» okuma kitabının hazırlanması amacı ile Bakanlar Kurulu ve Abhazya Bilim Adamlarının birlikte çalışması önerisinde bulundu. İhtiyarlar Konseyi, ayrıca, bu konunun, devletin yasama, yürütme ve yargı güçleri düzeyinde de tartışılması gerektiğine inanıyor. 
 
(Not: Değerli Abhaz İnsanı Erdeşan Kobaş ‘ın (Bganba) Abhaz Ulusunun binlerce yıllık “Apsuara” «Апсуара» Geleneğini anlatan yazısı: http://www.abhazyam.com/kose-yazisi/215/apsuvara-ayasara.html - abhazyam.com)  
 
Kaynak: http://apsny.ru/news/index.php?ID=12903
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.