RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Aralık 2014, Salı 00:05:37 tarihnde eklendi. 1017 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da İslami İstemler

ABHAZYA MÜSLÜMANLAR BİRLİĞİ “ABHAZYA’DA KADIN – ERKEK AYRIMININ OLDUĞU, İSLAMA UYGUN 'HELAL OTEL' YAPILMALI”
Abhazya'da İslami İstemler
16/12/2014. Abhazya Müslümanlar Birliği Başkanı Salih Kvaratsheliya yaptığı açıklamada “Abhazya’da Helal Turizmin gelişmesi ile BDT ve diğer ülkelerden gelecek olan Müslüman –Turist sayısında artış yaşatacaktır” dedi. 
 
Abhazya Müslümanlar Birliği Başkanı Salih Kvaratsheliya, Abhazya Cumhuriyeti’nde Helal Turizmin (İslam Yaşam Kurallarına göre hazırlanmış) teşvik edilmesi ile Abhazya’ya BDT ve diğer ülkelerden gelecek olan Müslüman – Turist sayısında artış yaşanacağına, bunun da ülkenin ekonomisinin gelişiminde olumlu etki yapacağına inanıyor. Onun görüşüne göre, erkek ve kadınların ayrı bölümlerde bulunabileceği koşulların bulunduğu turistik tesislerin inşası için yabancı yatırımcıların katılımları ile gerçekleşebileceğini söyledi.
 
Abhazya Müslümanlar Birliği Başkanı, Moskova’da düzenlenen Uluslararası X. Uluslararası İslam Forumu’nda  “Misyoner Dinler ve Müritlerinin Sorumluluğu” adı altında Abhazya’daki İslam Dünyasının durumu hakkında konuşma yaptı.
 
Foruma, Rusya Federasyonu, BDT Ülkeleri, Suudi Arabistan, İran, Türkiye, Katar Emirliği, Endonezya, Moğolistan ve diğer ülkelerden Müslüman din adamları, uzmanlar katıldılar. XI. Uluslararası İslam Forumu’nun 2015 yılında Türkiye’de yapılması planlanıyor. 
 
( Not:  Turizm endüstrisinde yeni bir kavram olan Helal Tatil, İslami inanca ve kurallara uygun şekilde tatil yapmak isteyenler için ortaya çıkmıştır. Otel ve tatil köylerinde yalnız helal yiyecekler ve alkolsüz içecekler sunulmaktadır. Yüzme havuzları, spa ve sağlık merkezleri bay ve bayanlar için özel olarak, ayrı ayrı tasarlanmış ve özel aile hizmetleri bulunmaktadır. Bazı tesislerde sadece bayanlara özel dışarıdan görünmeyecek şekilde tasarlanmış plajlar bulunmakla beraber çoğu tesiste İslami kurallara uygun kıyafetlerle aileler tarafından kullanılabilen karma plajlar da mevcuttur. Bütün tesislerde misafirlerin ibadetlerini yerine getirmeleri için Mescitler bulunmaktadır.  – Abhazyam.com )   
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13699.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.