RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Aralık 2014, Pazar 09:42:30 tarihnde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD - Tehdit Ediyor

ABD SENATOSU, ABD’E MOLDOVA, UKRAYNA VE GÜRCİSTAN’A “ASKERİ DESTEK” VEREN KARARI ONAYLADI
ABD - Tehdit Ediyor
14/12/2014. Moldova Devlet Haber Ajansı Moldpres, 12 Aralık Cuma günü yayınladığı haberde, ABD Senatosu, “Ukrayna’da Özgürlükleri Destekleme Yasası – 2014” adı altındaki kararı onayladı, bu karara göre ABD, aynı zamanda Ukrayna, Moldova ve Gürcistan’a da ana müttefiki olarak askeri destek sağlanmasına da olanak sağlıyor.
 
Karar belgesine göre ayrıca, Rusya’nın doğal gaz temin ettiği NATO ülkelerine ve ayrıca Moldova, Ukrayna ve Gürcistan’a karşı gazı durdurması halinde Rusya’ya karşı yaptırım uygulanması da kabul edildi. Belgeyi hazırlayanlar, ayrıca ABD, AB, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan’da yayın yapan Medya Kuruluşlarına (Rusça konuşan) toplumlara karşı “Rus Propagandasının engellenmesi” maddi varlığının güçlendirilmesine destek verilmesini de belgeye eklediler.
 
Senato tarafından alınan bu karar belgesinin ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi gerekmektedir, daha sonra devlet başkanı Barak Obama tarafından imzalanarak yürürlüğe girecektir. Bilindiği üzere daha önce, Moldova Resmi Yayın Organlarınca belirtildiğine göre, ABD, Moldova’yı Rusya ile çıkabilecek bir savaş durumunda Moldova’yı “Askeri Müttefik” ilan etmişti.          
 
REGNUM Haber Ajansı tarafından daha önce yayınlanan habere göre, ABD’nin “Askeri Müttefik” olarak nitelendirdiği Ukrayna – Rusya’ya katılan Kırım ve Yeni Rusya, Gürcistan – Abhazya ve Güney Osetya, Moldova – Pridnestroviya (Transdniester) ülkelerinin “Toprak Bütünlüğü” haklarını ve sınırlarını tanıyan kararı kabul etmişti. (Konu hakkında Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4920/temsilciler-meclisi-karari.html )
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1876371.html#ixzz3Lkw4oRNX
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.