RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Aralık 2014, Cumartesi 20:21:26 tarihnde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngurHES Savaşı Sürüyor

KAHA KALADZE “GÜRCİSTAN, İNGURHES’İN “ИнгурГЭС” KENDİSİNE AİT OLAN KISMINI GÖZDEN GEÇİRMEYİ DÜŞÜNMÜYOR!”
İngurHES Savaşı Sürüyor
13/12/2014. Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kaha Kaladze, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abhazya Devlet Başkanı Raul Hadjimba’nın düzenlediği basın toplantısında, Abhazya toprakları üzerinde bulunan İngurHES’in (ИнгурГЭС) Abhaz halkına ait olmalıdır biçimindeki açıklamasının Gürcistan yönetimi tarafından anlaşılmaz olduğunu söyledi. Hadjimba, konuşmasında, elektrik santrali tarafından enerjinin %40’nın üretildiğini, ancak Abhazya’nın kendisine ait olan %40 enerjiyi zaten aldığını açıkladı.
 
Kaha Kaladze “Hadjimba’nın ne söylemek istediğini tam anlamış değilim. O %40’tan söz ediyor, Ancak zaten o %40’ı alıyor ve Abhazya İngurHES’ten üretilen elektrik enerjisi ile besleniyor” dedi.
 
Bakan, suyun toplandığı baraj gölü ve barajın Gürcistan toprakları üzerinde bulunduğunu, yönetiminin Gürcistan devleti yönetiminde olduğunu söyledi. Jeneratörler, türbinlerin ise “işgal” altındaki topraklar üzerinde bulunduğunu belirtti. Ve Abhazya, daha önce yapılan anlaşma gereğince elektrik enerjisini Gürcistan tarafından ücretsiz olarak temin etmektedir. (Gürcistan, 30 Eylül 1993 tarihinden itibaren “De Facto” olarak bağımsız olan ve 26 Ağustos 2008 Tarihinden itibaren ise Rusya Federasyonu tarafından bağımsızlığının tanınması ile “De Jure” olarak bağımsız olan Abhazya Cumhuriyeti’ni hala kendi toprağı olarak görüyor – Abhazyam.com)
 
1992 – 1993 Savaşı sonrasında İngurHES’te üretilen elektrik enerjisinin %40’ını Abhazya, %60’ını Gürcistan almaktadır. Gürcü tarafına göre, yapılan bu anlaşmanın en iyi seçenek olduğu ve değişmez olduğu belirtilmektedir.
 
Abhazya Basın – Yayın Organları tarafından belirtildiğine göre Raul Hadjimba11 Aralık’ta gazeteciler ile yaptığı basın toplantısında İngurHES  (ИнгурГЭС) ile ilgili soruya verdiği yanıtta, Abhazya’nın almış olduğu %40 Elektrik enerjisi ile ilgili olarak şüphesinin bulunduğunu söylemişti. O, ayrıca, tesisin tamamının Abhazya’nın elektrik enerjisinin sağlanması amacı ile yapıldığını ve “Bütün her şey bizim topraklarımız üzerinde gerçekleşmektedir ve Abhaz halkına ait olmalıdır” vurgulamasında bulunmuştu. (Raul Hadjimba’nın İnguHES hakkında “Kavkaz – Uzel” ile yaptığı söyleşi için bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4925/yaklasan-kis-kosullari.html - Abhazyam.com)    
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1876447.html#ixzz3LkvmiZvM
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.