RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Aralık 2014, Perşembe 19:30:49 tarihnde eklendi. 867 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ekolojik Sebze Üretimi

RAUL HADJİMBA “ABHAZYA'DA NARENCİYE ÜRETİMİ, İHRACATIN ÖNEMLİ BİR UNSURUDUR!”
Ekolojik Sebze Üretimi
11/12/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin “Rusya’ya Karşı Uygulamalar ve İhracat Potansiyeli” ile ilgili 13. Maddesini sizlerle buluşturuyoruz.
 
Madde 13 – Rusya’ya Karşı Uygulamalar ve İhracat Potansiyeli: 

KU: İyimser bir sözle belirtmek istersek, Abhaz ekonomisi Rusya’ya ihracatın sınırlı olduğu gerçeğinden yararlanabilecek mi? Bu ilerisi için bir perspektif oluşturabilir mi? Siz böyle demedinizi ama, Ben sizin sözlerinizi, Abhazya ekonomisinin, Rusya’nın parasına bağlı olmadan, bağımsız, şstikrarlı bir biçimde gelimesi gerektiği biçiminde anladım. Doğru mu anladım? 
 
RH: Benim konuşmalarımda ki mesaj başından beri böyle idi. Biz bu biçimde oluşturmak istiyoruz. 

KU: Çok güzel. Öyle ise konuya geçelim. Siz ve seçim kampanyasındaki ekibiniz, tarım sektöründeki uygulamalar hakkında konuştunuz. Bu tür uygulamalar, ne kadar alaycı gibi görünsede, belki Abhazya ekonomisini güçlenmesi için yararlı olabilir.

RH: Bu yaşam, gerçekten ve bizler, tarım sektörünün gelişimi ve ihracat potansiyelinin gelişimi ve bunlarımn dışında da, ortaklarımızla birlikte çalışmak zorundayız.
 
KU: Tam olarak ne yapıyorsunuz?
 
RH: Ana yönümüz – Abhazya’da tüm yıl boyunca sebze üretimi yapılabilir. Zaten yeni seralarımız çalışıyor ve kuruluyor. Bizim ürünlerimiz, rekabetçi ve çevre dostu özelliklerine ilişkin bir yapıya sahip bulunuyor. Bundan dolayıdır ki, Abhazya’da üretilen ürünlerin kalitesi, üretim kapasitesi kadar önemlidir.
 
KU: Batıda, daha pahalı olan, çevre dostu sebze üretiminin yapıldığı özel bir hat bulunuyor. Belki de Abhaz sebze ürünleri için büyük şehirlere özel bir hat çizilebilir mi?
 
RH: Bu mümkündür. 
 
KU: Bu tür ürünlerin üretimi ve talebin yaratılması ile ilgili olarak Rus yetkilileri ile işbirliğinin yapılması konusunda umut bulunuyor mu? Çünkü, çitçilerin bu pazara girmesi oldukça zordur, ayrıca şu anda Moskova mağazalarındaki raflarda bile özel ürünlerin serbestçe görülmesi bile zor.
 
RH: Bütün bu konular ile ilgili olarak, devlet yöneticileri ve ilgili kuruluşlar ilgilenmelidir. Son zamanlarda , bu aslan ile ilgili olarak Moskova yönetimi temsilcilerinin sıklıkla ilgilendikleri bilinmektedir. Narenciye ürünlerimizi satın almak için istekler bulunuyor. Bizim narewnciye ürünlerimizin satın alınması ile ilgili çalışmalar bulunuyor. Narenciye ürünlerinin tedariki ve satın alınması organizasyonu süreci  – bu adım, Abhazya’nın ekonomik konumunu değiştirme ve Rusya – Abhazya sınırındaki narenciye ihracatının organize edilmesi biçiminde atılmış olacaktır. Bu çalışmaların uygun bir biçimde organize edilmesi amacı ile birçok iş adamının Abhazya ile işbirliği yapmak istemesi olumlu bir örnektir. 
 
KU: Daha etkin bir biçimde detaylandırmak istiyorum, Abhaz hükümetinin, belirli bir alıcı bulması ve üreticinin uygun fiyata ürünün satabilmesi mümkün müdür? Ve bu artık önümüzdeki sezona mı kaldı?

RH: Biz artık, bugün için, bu tür işlemlerin yürütülmesi için gerekli olan emirleri veriyoruz. Herhalde, önümüzdeki szona taşımak olmazdı. Hükümet, halkın nrenciye ürünü satışını teşvik etmelidir. [...]

KU: Başlangıç olarak, satış fiyatının iyi olması gerekir. 

RH: Satış fiyatı, Abhazya içindeki narenciye üretici şirketleri teşvik etmek açısından uygun olmalıdır.   

Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.