RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:51:26 tarihnde eklendi. 584 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Abhazya ve G. Osetya'sız toplantıya katılmıyor

RUSYA; CENEVRE'DE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BULUNMAYACAĞI TOPLANTILARA KATILMAYACAĞINI BELİRTTİ
Rusya Abhazya ve G. Osetya'sız toplantıya katılmıyor 15/10/2008. Abhazya ve Güney Osetya Temsilclieri, Kafkasya'da güvenliğin ve istikrarın sağlanması için Cenevre'de yapılan toplantılarda batılı diplomatların olumlu bir sonuç çıkartamıyacaklarını söylediler.

Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI "biz, temsilclierimizi Cenevre'ye gönderdik, ancak benim iç dünyam farklı düşünüyor, ikili standart poltikalara öncelik tanınacaktır. Uluslararası organizasyonlarda yapılan toplantılardaki deneyimlermiz bizlere bu toplantılarında böyle olacağını gösteriyor. Onlar için gerçekleri öğrenmek önem taşımıyor, ancak Rusya ve Güney Osetya'nın olaylar sırasında suçlu duruma düşürülmeleri onlar için önem teşıyor" dedi

Eduard KOKOYTI "bizim, uluslararası organizasyona olan güvenimiz çok azdır. " diyerek, AB Parlamento Heyeti'nin eylül ayı içerisinde Güney Osetya'yı ziyaret ettiğini hatırlattı "Ab Parlamento Heyeti'ne hakımızın çekmiş olduğu aclıarı anlatmak istedik. Onlar için çalışma programı hazırdı. Buluşma saatine dört saat geç geldiler. tüm zamanlarını tek bir gürcü köyünde geçirdiler. bizler ile bir saatten daha az bir zaman ayırdılar ve pratik olarak bu zaman içerisinde hiç bir şey yapılamadı. cenevre'de de aynı gelişmelerin olacağını düşünüyorum" diyerek düşüncelerini özetledi.

Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maksim GVİNDJİYA; ITAR-TASS haber ajansı muhabirine vermiş olduğu demeçte "Kafkasya'daki sorunlar ile ilgili olarak yapılacak olan görüşmelerde Abhazya ve Güney Osetya'nın eşit koşullarda bulunacağını, bütün batı ve AB ülkelerinin pozisyonlarının bizlere karşı olmasına rağmen ümit etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

Cenevre'de yapılacak olan toplantılarda Abhazya ve Güney osetya temsilcileri sadece ikili görüşmelerde ve çalışma grup toplantılarında bulunacaklar, ana toplantılarda bulunmayacaklar. Rusya tarafı, bu gelişmeleri onaylamadığını belirterek, sadece Abhazya ve Güney Osetya'nın temsilcilerinin bulunacakları toplantılara katılacaklarını belirttiler.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.