RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:49:08 tarihnde eklendi. 622 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

cenevre toplantıları başlıyor

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN GÜVENLİĞİ KONULU TOPLANTI, CENEVRE'DE BAŞLIYOR
cenevre toplantıları başlıyor 15/10/2008. Moskova Gazetesi "Haber Zamanı" Cenevre Muhabiri'nin bildirdiğine göre Cenevre'de Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenliği ve istikrarının sağlanması amacı ile ilgili olarak uluslararası toplantı yapılıyor.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Fransa Devlet Başkanı Nikolay SARKOZY arasında 12 Ağustos'ta Moskova'da imzalanan anlaşma ve 08 Eylül'de de iki devlet başkanı tarafından açıklanan toplantıların ilki Cenevre'de başlıyor.

Toplantılara, BM Genel Merkezinin bulunduğu New York'ta eylülüln ikinci yarısında başlama kararrı alınmıştı, ancak ABD yönetiminin Abhazya ve Güney Osetya Temsilcilerine vize vermemesi nedeni ile toplantılar yaşama geçirilemedi. Rusya, toplantılara Abhazya ve Güney osetya temsilcilerinin katılmayacağı toplantılarda alınacak olan kararların hiç bir geçerliliğnin olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine toplantıların Cenevre'de yapılmasına, Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerininde toplantıda bulunmalarına karar verildi.

Toplantıya katılacak olan Abhazya ve Güney Osetya Temsilcilerinin önünde bulunan kartlarda  "isim ve soyadları" yazılı olacak, ancak hangi ülkeyi "temsil ettikleri" yazılı olmayacaktır.

Abhazya'yı temsil eden heyetin başkanlığını Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBAyapacak, heyet içerisinde Abhazya Devlet Başkanı Dışişleri Danışmanı Vyaçeslav ÇİRİKBA ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı Almanya temsilcisi Zeki KAPBA bulunacak.

Güney Osaetya Heyeti'nin başkanlığını Güney Osetya Başbakanı Boris ÇOÇİEV yapacak, ayrıca Dışişleri Bakanı Murat DJİOEV ve Devlet Başkanı Dışişleri Danışmanı Konstantin KOÇİEV'de heyet içerisinde bulunacatır.

Toplantıya BM Genel Sekreteri Pan Gi MOON, AGİT Başkanlığı, Finlandiya Dışişleri Bakanı Aleksandr STUBB, AB Başknalığı, Fransa Dışileri Bakanı Bernar KUŞNİER, AB Güvenlik Sekreteri Havier SOLANA, Rusya, Gürcistan ve ABD temsilcileri katılıyor.

Toplantıda ki tartışma ve çalışma grup görüşmeleri gün boyu sürecek, görüşmeler iki hafta ara ile tekraraedilecek ve basına kapalı olarak gerçekleştirilecektir.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.