RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2014, Pazar 10:41:39 tarihnde eklendi. 765 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kuzey Kafkasya Otoyolu

RAUL HADJİMBA “ABHAZYA’NIN GELİŞİMİ İÇİN PETROL ÜRETİMİNİ RİSKLİ – YENİ KUZEY KAFKASYA OTOYOLUNU GEREKLİ GÖRÜYORUM”
Kuzey Kafkasya Otoyolu
30/11/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin Abhazya’nın Kuzey Kafkasya’ya bağlantısını sağlayacak olan Yeni Kafkasya Yolu ile ilgili 11. Maddeyi sizlerle buluşturuyoruz.
 
11. Madde – Petrol Olmadan - Kafkasya’ya Yeni Bir Yol Yapımı:
 
KU: Hangi alanlarda yabancı yatırımcı görmek istiyorsunuz. Kömür sektörü hakkında yatırımcıların ilgisi oldu, ancak sizler için öncelikli olarak daha yüksek güvenlik önlemleri konusunda görüş belirtildi. Ancak başka ilgi alanlarıda bulunmaktadır. Özellikle Petrol konusu. Rosneft ile bu konuda çalışmalar başlatıldı, ancak Rosneft Exxon Mobil ile çalıştı. Ve anladığım kadarı ile bugün için bu konudaki çalışmalar dondurulnuş olarak görünüyor…
 
RH: Bu, özellikle Abhazya’nın ekolojik konumu açısından, çok inceliklidir ve sıradan bir olay değildir.      
 
KU: O zaman bir seçimde bulunmak gerekir: Turizmi seçmek, ya da gelişim için rutubetli bir ortam. 

RH: Abhazya’nın hangi yöne bağlı olarak gelişimi oluşacaktır. Ancak bir kez daha altını çizmek istiyorum: Petrol - bu Abhazya için çok zor bir konudur ve Vladislav Grigoryevich Ardzınba zamanında kapatılmıştır. 
 
KU: Tehlike güçlü …
 
RH: Çevre dengesinin ihlaline bağlı olarak ülkemizdeki turizmin çekiciliği azalabilir, bundan dolayıdır ki bizler, ekonominin gelişiminin ana yönü, turizm ve tatil sektörü, tarım sektörü, hidroelektrik üretimi ve transit taşımacılık sektörünün gelişimi ve buna bağlı olarak Abhazya ve Kuzey Kafkasya’nın yeni bir otoyol ile bağlanmasının inşa edilmesine bağlı olacağına inanıyorum. 
 
KU: Karaçay – Çerkesk’e mi? 
 
RH: Evet, Karaçay – Çerkesk içerisinde.
 
KU: “Kavkaz – Uzel” "Кавказский узел", Karaçay Çerkesk Cumhuriyeti Başkanı Ebzeyev ile bu konu hakkında görüştü, o inşa edilecek olan tünel ile ilgili olarak iddialı konuştu.
 
RH: Yukarı Kodor Vadisi ve diğer alanlar olmak üzere - bu konu hakkında bir takım projelerden söz edebiliriz. Bu yol, Kuzey Kafkasuya ile Abhazya’nın ticari mal taşımacılığında ulaşım sağlanması için bir başka koridor bağlantısı oluşturacaktır. Kuzey Kafkasya’daki tatil ve iş amaçlı seyahat edecek insanlar için denize ulaşmaları ilgi uyandıracaktır. 
 
KU: rusya’nın birçok bölgesinde yaşayan insanlar için de denize kısa yoldan ulaşmak ilgi uyandıracaktır. Petrol üretimi ile ilgili olarak ben size doğru yada yanlış mı anladım – bu konu, ülkenin gelişimi, sizin için birincil olarak riskli bir konu olarak mı görülüyor?
 
RH: Evet, bu yönde gelişime destek vermiyorum.                           
 
[...]             
 
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.