RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Kasım 2014, Cumartesi 18:37:27 tarihnde eklendi. 971 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TransKafkasya Demiryolu Konusu

RAUL HADJİMBA “GÜRCİSTAN’IN BATILI DOSTLARI, ABHAZYA DEMİRYOLUNUN ÇALIŞMASI KONUSUNDA İSTEKLİ DEĞİL”
TransKafkasya  Demiryolu Konusu
29/11/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin Abhazya Transit Deniryolu’nun açılması ile ilgili bölümü, özellikle, Rusya ve Abhazya arasında imzalanan “Birlik ve Stratejik Ortaklık Antlaşması” sonrasında, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Başbakanı Beslan Butba’nın Abhazya Demiryolu’nun açılması ile ilgili olarak yapmış oldukları açıklamalara da netlik getirecektir.   

Aşağıda, Güney Kafkasua (TransKafkasya) Demiryolu ile ilgili olan 17. Maddeyi açıklıyoruz.
 
17. Madde – “Gürcistan’ın Batılı Detekçileri’nin, Abhazya Demiryolu’nun Çalışmasını İstemeleri Pek Mümkün Değil”  
"
KU: Bir başka konuda sorum var – Demiryolu bağlantısının restorasyonu hakkında. Rus Demiryolları Başkanı Vladimir Yakunin, eğer ben onun söylediklerini doğru anladı isem, bu konunun “politik bir sorun” olduğunu belirtti. Diğer taraftan ise, Paata Zakareishvili, daha Gürcistan Entegrasyon Bakanı olmadan yapmış olduğu açıklamalarda bile, demiryolu sisteminin gelişimi açısından herhangi bir görüşme yolunun açılabileceğinden söz etmemişti.Bu sorun ile ilgili olarak değişim olasılığı var mı, ya da çok azmı var?
 
RH: Bugün için, bu konu ile ilgli olarak herhangi bir görüşmenin sürdürüldüğü konusunda bilgim bulunmuyor. Ancak, bu konunun, Abhazya, Rusya ve Ermenistan açısından ilginç olması gerektiğini varsayıyorum. Sadece, Gürcistan bu konuda ne biçimde hazır olup olmadığını söyleyemem. Ancak, daha çok, onun batılı destekçilerinin bu konuda destek vereceklerinden emin değilim.       
 
Gürcistan Başbakanı Bidzina İvaishvili, Şubat 2013’te yapmış olduğu konuşmada demiryolunun açılmasının olasılığı hakkında söz etmişti. Gürcistan’da 2013 yılında, Abhazya Demiyolunun açılması hakkında yapılan koamuoyu anketinde ankete katılanların %75’i lehte oy vermişti (NDI anketi 3838 katılımcı). Abhazya Demiryolu ile ilgli geniş haberlere Abhazyam. Com Haber sitesinden ulaşabilirsiniz. 
 
KU: Abhazya’yı yönetenler açısından, Demiryolu’nun hazırlanması konusunda, Gürcistan ile bazı özel, ya da basit belgelerin hazırlanması tehlikeli midir?  
 
RH: Gürcistan’la bizim sınırımız olduğunu bir kez daha yinelemek istiyorum. Demiryolu, Gürcistan’dan geçtiği gibi, bizim topraklarımız üzerinden geçiyor. Rusya tarafı, Ermenistan’ın demiryolu ile bağlantısı konusuna ilgi duymaktadır. Ancak, Gürcistan ve Batı ilgi duymamaktadır. Bizim için, Abhazya’nın bağımsızlığının taraflarca tanınması  ve buna bağlı olarak bu  projenin gerçekleşmesi konusu ilgilendirmektedir. Gürcistan, bizim bütçemize ek katkıda bulunabilir. Bu dönemde yüksek oranda. Bölgedeki jeopolitik gelişmelere bağlıdır.         
 
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.