RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Kasım 2014, Salı 17:49:54 tarihnde eklendi. 741 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Batıdan Protesto Açıklamaları

ABD, AB, AVRUPA KONSEYİ VE NATO, RUSYA VE ABHAZYA ARASINDA İMZALANAN “BİRLİK VE STRATEJİK ORTAKLIK” ANTLAŞMASINI KINADILAR
Batıdan Protesto Açıklamaları
25/11/2014. ABD Devlet Yönetimi, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Atlantik Birliği (NATO) tarafından yapılan ayrı, ayrı açıklamalarla Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında 24 Kasım 2014 tarihinde imzalanan “Birlik ve Stratejik Ortaklık” Antlaşmasını kınadılar. 
 
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Abhazya ve Güney Osetya’yyı Gürcistan’ın ayrılmaz birer parçası olduğunu ve Gürcistan’ın bağımsızlığını, egemenlik ve toprak bütünlüğünün desteklendiği belirtildi. 
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu’na yapılan çağrıda da 12 Ağustos 2008 Tarhli Ateşkes Antlaşmasına bağlı olarak, Abhazya ve Güney Osetya’da bulunan askeri birliklerini geri çekmesi istendi. 
 
AB Diplomasi Başkanı Fedrica Mogherini tarafından yapılan açıklamada ise Abhazya ve Rusya arasında yapılan antlaşmanın, bölgede var olan istikrar ortamını olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi. Mogherini’ye göre, Rusya’nın, Gürcistan’ın “Ayrlıkçı Bölgesi” ile yapmış olduğu antlaşmanın uluslararası hukuk ilkelerine ve Rusya’nın imzalamış olduğu uluslararası yükümlülüklere aykırı olduğunu söyledi.
 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Gürcistan Eş Raportörleri Michael Jensen (Danimarka) ve Boris Tsilevich (Letonya) Abhazya ve Rusya arasında imzalanan Birlik ve Stratejik Otraklık Antlaşmasından dolayı duydukları endişeyi dile getirdiler ve konu ile ilgili olarak 3 – 5 Aralık 2014 Tarihleri arasında Gürcistan’a gideceklerini belirttiler. 
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yapılan sözde antlaşmanın Gürcistan için barışçıl ve kalıcı çözüm aramalarına uygun olmadığını belirtti. Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’ın toprakları olarak tanındığını söyleyerek, Rusya’ya Abhazya ve Güney Osetya’da bulunan askeri birliklerini geri çekme çağrısında bulundu.         
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1869648.html#ixzz3K5qDuVcX
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.