RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Kasım 2014, Salı 12:00:55 tarihnde eklendi. 833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Buluşmada Önemli Ayrıntı

RUSYA VE ABHAZYA DEVLET BAŞKANLARI, GÜNEY KAFKASYA TRANSİT DEMİRYOLU’NUN YENİDEN BAŞLAMASI KONUSUNU GÖRÜŞTÜLER
Buluşmada Önemli Ayrıntı
25/11/2014. Değerli Abhazyam.com izleyicileri, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba arasında 24 Kasım 2014 Tarihinde imzalanan yeni “Birlik ve Stratejik Ortaklık” Antlaşması öncesinde iki devlet başkanı arasında bölge ülkelerini de çok yakından ilgilendiren konuları da masaya yatırdılar.
 
Bu konular arasında tüm bölge ülkelerini etkileyebilecek olan Güney Kafkasya (Trans Kafkasya) Demiryolunun yeniden yaşama geçirilmesi konusu da görüşüldü. 
 
Aşağıda REGNUM Haber Ajansı tarafından verilen habere geçmeden konu hakkında daha önce Abhazyam.com tarafından sizlere iletilen haber ve yorum yazılarını hatırlatmak isteriz. Aşağıdaki haber ve yorum yazılarını lütfen inceleyiniz, daha fazla bilgi için ARA bölümüne Abhazya Demiryolu diye yazarsanız daha fazla bilgi elde edebilirsiniz. 
 
http://www.abhazyam.com/haber/3868/abhazya-demiryolu-konusu.html
 
http://www.abhazyam.com/haber/3416/ankvab-sarkisyani-dogrulamadi.html
 
http://www.abhazyam.com/haber/3369/kafkasya-otesi-demiryolu.html
 
*******
 
REGNUM HA. 24/11/2014. MSİ – 18:28. REGNUM Haber Ajansı’nın Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, Rus Devlet Başkanı, Abhazya Devlet Başkanı ile çeşitli konuları görüştü. 24 Kasım 2014 Tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba arasında yapılan görüşmeler sırasında, Rusya, Gürcistan ve Ermenistan’ı bağlayan, Abhazya topraklarından geçen transit demiryolu projesinin yaşama geçirilmesi konusunu da ele aldılar.
 
Görüşme sırasında Vladimir Putin “Biz bugün yapmış olduğumuz görüşmemizde, ulaştırma altyapı sorunları önemli bir konu olarak yer almıştır. Bizler, örneğin, Suhum, Tiflis ve bir taraftan Erivan, diğer taraftan Rusya yönü ile transit demir yolu projesini, diğer ortaklarımızla birlikte düşünmek ve herkes tarafından kabul görünür biçimde yaşama geçirmenin mümkün olabileceğini düşünelim. Bu tür projelerin yaşama geçirilmesinin, kesinlikle bölgedeki bütün ülkeler arasında işbirliğinin geliştirilmesi için gerekli koşulların yaratılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz” dedi.
 
24 Kasım’da iki ülke devlet başkanları Vladimir Putin ve Raul Hadjimba, Rusya ve Abhazya arasında Birlkik ve Stratejik Ortaklık Antlaşması imzaladılar. Antlaşmanın geçerlilik süresi 10 yıl, daha sonra ortak karar ile süre uzatılabiliyor.        
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1869477.html#ixzz3K1bjsZ2W
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.