RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Kasım 2014, Pazartesi 10:54:41 tarihnde eklendi. 1012 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aibga Sorunu Hortladı mı?

ABHAZYA, RUSYA’NIN AİBGA İLE İLGİLİ OLARAK TEK TARAFLI KARAR ALMASINI PROTESTO ETTİ
Aibga Sorunu Hortladı mı?
24/11/2014. Değerli Abhazyam.com İzleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında, bugün imzalanması beklenen yeni “Birlik ve Stratejik Ortaklık” antlaşması arifesinde Abhazya ile Rusya sınırında bulunan Aibga köyü sorunu yeniden ortaya çıktı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 21 Kasım 2014 tarihinde Aibga Sınırı ile ilgli olarak bir bildiri yayımlandı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yorumu:

21/11/2014. Rusya Federasyonu Krasnodar Eyaleti Valisi Aleksandr Tkachev, 19 Kasım 2014 Tarihinde, Rusya FSB Sınır Kuvvetleri Bölge Komutanı Yuri Zbirık ile düzenlemiş olduğu toplantıda, sınırda bulunan Aibga Köyü sorunlarını görüşmüştür, görüşme sırasında Aleksandr Tkachev, Sınır köyü Aibga’da var olan sosyal sorunların çözümü hakkında görüş bildirmiştir.

Yanıt olarak hatırlatmak isteriz ki, Aibga köyünün sol alanında bulunan kısmının doğrudan Abhaz – Rus Devlet Sınırı Sorununun çözümü süreci ile ilişkili olduğudur. 2010 yılı içerisinde var olan durumun incelenmesi amacı ile Rus – Abhaz Hükümetleri tarafından ortak bir komisyon kurulmuştur. Düzenlenen birkaç toplantı sonrasında ikili komisyon üyeleri tarafından durumun daha ayrıntılı bir biçimde incelenmesi amacı ile çalışmalarını askıya almış ve toprakların konumu hakkında karşılıklı önerilerde bulunması hakkında anlaşmaya varmışlardır.

Köyün konumu ile ilgili olarak yapılan bu tür tek taraflı eylemlerin, dondurulmuş olan müzakereler sürecine zarar vermesinin kabul edilebilir olmadığını vurgulamak isteriz.

Bu bağlamda, Krasnodar Valisinin, taraflar arasında var olan mevcut anlaşmaya aykırı olarak bu sınır köyü ile ilgili olarak tek taraflı karar vermesini şaşırtıcı bir eylem olarak görüyoruz. 

Abhazya tarafı, var olan sorunların, her iki tarafın çıkarları doğrultusunda ve yapıcı bir diyalog ile çözüleceğine inanmaktadır”
 
(Konu ile ilgili daha önce yayımlanan Abhazyam.com Haberi Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/2242/aibga-gorusmeleri-suruyor.html )
          
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=3113
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.