RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:47:40 tarihnde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve G. Osetya Cenevre toplantılarına katılacak

BERNAR KUŞNİER "CENEVRE TOPLANTILARINA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DA KATILACAKTIR" DEDİ
Abhazya ve G. Osetya Cenevre toplantılarına katılacak 13/10/2008. AB. Dönem Başkanı Fransa Dışişleri Bakanı Bernard KUŞNİER; pazartesi günü Luksemburg'da yapmış olduğu açıklamada, 15 Ekim'de Cenevre'de yapılacak olan Gürcistan'ın statüsünün görüşüleceği toplantıya Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerininde katılacağını belirtti.

15 Ekim 2008 tarihinde Cenevre'de Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenlik sorunlarının konuşulacağı önemli bir toplantı yapılacaktır. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV' daha önce yapmış olduğu açıklamada Rusya Federasyonu'nun Abhazya ve Güney Osetya'yı ilgilendiren bütün toplantılara katılacağını belirterek, toplantılara Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerininde katılması gerektiğini belirtmişti. Ancak, son ana kadar yapılacak olan toplantıya Suhum ve Tsinvali temsilcilerinin katılıp katılmayacağı bilinmiyordu.

Toplantıya katılacak olan rus delegasyonu üyesi "katılımcılar için herhangi bir vize problemi bulunmuyor. bizim delegasyon ve Güney Osetya Başbakanı Boris ÇOÇİEV başkanlığındaki Güney Osetya heyeti salı günü Cenevre'ye gidiyor. Cenevre'de toplantının koşulları hakkında görüşmeler yapılacak, şimdiden birşey söylemek oldukça zor, ancak, bizler Güney Osetya'nın Güvenliğnin sağlanması ve sorunlarının çözümü ile ilgili olarak hazırız" dedi.

Rusya Haber Ajansının bildirdiğine göre Fransa Dışişleri Bakanı Bernard KUŞNİER "Rusya tarafının bize bildirdiğine göre galiba, Abhazya ve Güney Osetya  temsilcleride toplantıya katılacaklar. Gürcistan'ın konumunun görüşüleceği toplantıda AB, AGİT ve BM Temsicileri hazır bulunacaktır" dedi.

Cenevre'de yapılacak olan toplantılara Abhazya ve Güney Osetya iki grup olarak katılacaklar. BM'den yapılan açıklamaya göre toplantılar iki hafta da bir tekrar edilecektir.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.