RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Kasım 2014, Perşembe 17:10:27 tarihnde eklendi. 845 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınırda Son Durum

RAUL HADJİMBA “GÜRCİSTAN, GAL BÖLGESİNDE YAPTIĞI EYLEMLERLE, ABHAZYA DEVLETİNİN BÖLGEDE YETERSİZ OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR”
Sınırda Son Durum
20/11/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin, konularının önemine istinaden bazı maddelerini öncelikli olarak sizlerle buluşturuyoruz.

Aşağıda, sınırdaki son durumun konuşulduğu 8. Maddeyi açıklıyoruz.
 
Madde 8 – Sınırda Son Durum: 
 
KU: Gürcistan ile olan sınırda, bugün için güvenliği bozacak sabotaj türünden eylemlerin oluşması için endişe edilecek bir durum var mı? Gürcistan ve Abhazya arasındaki sınırda, “Beyaz Lejyon” adı verilen gurubun gerçekleştirdiği eylemli günleri anımsıyorum.
 
RH: Evet, böyle bir dönem yaşandı. 
 
KU: Ancak, bugün için böyle, benzer bir yapılanma var mı?
 
RH: Neyse ki, sınır bölgesinde böyle oluşumlar bulunmuyor. Sınır bölgesinde, Rusya Federasyonu Sınır Muhafızlığı Kuvvetleri ile birlikte görev yapan silahlı kuvvetlerimiz, sakin bir yaşam koşulu sağlamıştır. Ancak, bizler yinede gelişmeleri izliyoruz ve bölgede, Gürcistan Özel Servisi Güçleri tarafından yapılabilecek eylemleri gözlüyoruz. Bizim topraklarımız üzerinde sürdürülen kriminal suçlar, bu tür kuruluşlar tarafından sık sık yönlendirilmektedir. 
 
KU: Gürcistan tarafından mı? 
 
RH: Evet. 
 
KU: Gal Bölgesi hakkında mı söz ediyoruz?
 
RH: Evet, Gal Bölgesi hakkında. 
 
KU: Kaçırılma olaylarından mı sözediyorsunuz? 
 
RH: İçerisinde bulunuyor. Orada yaşayan yerli insanları korkutmaya çalışıyorlar. [...] Yapılan eylemlerle, Abhazya devletinin olayları engellenmekte yetersiz kaldığını uluslararası topluma göstermek istiyorlar.
 
KU: Yani, siz dışarıdan gelen eylemcilerin, haydut kisvesi altında Gal Bölgesi’nde saldırılar düzenlediğinden mi söz ediyorsunuz? 

RH: Bu, olaylar, sadece dışarıdan gelen eylemciler ile ilgil değil, aynı zamanda bölgede yaşayan birçok kişiyle de gizli servis ekipleri bağlatı halinde ve işbirliği içerisinde bulunuyor. Bu ilişkiler bilinmektedir. 
 
KU: Onların aile isimlerini verebilir misiniz?
 
RH: Hayır, bizim gizli sevisimizin bilgisi dahilinde bulunuyor.
 
KU: Onlarla ilgili olarak mahkeme sürecimi bekleniyor? 
 
RH: Belirli çalışmaların yapılması bekleniyor. [...]                                
 
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.