RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Kasım 2014, Perşembe 10:40:27 tarihnde eklendi. 573 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara Açıklaması

AMTSAKHARA «Амцахара» SİYASİ PARTİSİ, HER TÜRLÜ YASA DIŞI EYLEME KARŞI OLDUĞUNU BELİRTİYOR, ADİL VE TARAFSIZ BİR SORUŞTURMA BEKLİYOR
Amtsakhara Açıklaması
20/11/2014. “Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi, Abhazya Başbakanı Sergey Butba’ya yapılan saldırı hakkında bildiri yayımladı.
 
“Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi Bildirisi:
 
“AÇIKLAMA

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Siyasi Konseyi 

15 Kasım 2014 Tarihinde, Suhum şehir merkezinde bir olay gerçekleşti, olay sırasında Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Beslan Butba yaralandı. Olayı gerçekleştirdikleri şüphesi ile yakalanan kişiler tutuklanmıştır. 

16 Kasım 2014 Tarihinde, Suhum şehir savcılığı tarafından gözaltına alındılar ve Abhazya Cumhuriyeti 2- 320. Ceza Maddesine göre yargılanacaklar. (Hükümet Yetkililerine, sağlığını tehdit edici bir biçimde şiddet kullanmak)

Başbakan, olayın adi bir olay olduğunu belirten bir açıklama yapmıştır. “Sarhoş Saldırısı” 

Ancak, bazı hükümet yetkilileri tarafından bu olayın sanki politik olduğu konusunda bir anlam verilmeye çalışılmaktadır ve aynı zamanda Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’ın yaşamına karşı düzenlenen suikast girişimi soruşturulması engellenmeye çalışılıyor.

“Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı’na karşı gerçekleştirilen saldırıyı ciddi olarak kınıyor ve kategorik olarak ne şekilde olursa olsun olaya siyasal bir anlam verilmeye çalışılmasının da karşısında olduğunu belirtiyor.

Bizler, her zaman için yapılacak olan yasa dışı eylemlerin karşısında olduğumuzu belirtiyoruz ve olayla ilgili olarak yapılacak olan soruşturmanın adil ve tarafsız bir biçimde sürdürülmesi çağrısında bulunuyoruz.    

Suhum, 19 Kasım 2014"
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/474/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.