RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Kasım 2014, Çarşamba 22:14:40 tarihnde eklendi. 599 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan İle İlişkiler

RAUL HADJİMBA “BİZLER KENDİ KRİTERLERİMİZİ, GÜRCİSTAN OLMADAN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Gürcistan İle İlişkiler
18/11/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin, konularının önemine istinaden bazı maddelerini öncelikli olarak sizlerle buluşturuyoruz.

Aşağıda Gürcistan ile olan ilişkilerin konuşulduğu 7. Maddeyi açıklıyoruz.
 
7. Madde – Gürcistan İle İlişkiler: 
 
KU: Gürcistan ile olan ilişkiler ne durumda? Başbakan Garibashvili, Abhazya ve Güney Osetya’ya Gürcistan içerisinde otonom bölge önerisi ile birlikte “Avrupa Açılımı” sunmaktadır. Sizlerin bu öneriye yanıtınız nedir?

RH: Bu görüşlerin hiçbirisine inanmıyorum. Bizim kendi kriterlerimiz bulunmaktadır. Ve bizler bunu Gürcistan olmadan gerçekleştireceğiz.
 
KU: Ancak, coğrafya koşulları değişmiyor, sizler tarihsel ve kültürel olarak komşu olarak bulunuyorsunuz, dayanışma mümkün olmaz mı? Kültürel ve iş alanları düzeyinde de olamaz mı? 
 
RH: İşbirliği için, öncelikle, Gürcistan’ın bizim devletimizi tanıma ve savaş koşullarının yaratmış olduğu sorunların çözümünden başlamak gerekir.
 
KU: Yani, bu iki faktör bulunuyor. 
 
RH: Elbette. 
 
KU: Küçük ölçekli iş alanlarında işbirliği mümkün değil mi? Ayrıca Gal Bölgesinde…
 
RH: Gal Bölgesi’ndeki insanların bazıları, Gürcistan – Abhazya Sınırında küçük ölçekli iş yapmaktadırlar, bu tür olaylar Gürcü – Abhaz sorunun vçözümünde bir etki yaratmaz. Bu tür işler bölgede gerçekleşiyor. Ancak, devletler arasındaki ilişkilerin sorunlarını çözmüyor. 
 
KU: Abhazya’nın kendi açısından bağımsızlığının geliştirilmesi ve bağımsız kalması çok önemlidir, bu anlamda ben, BM Barış Gücü’nün Haziran 2009 Tarihinden itibaren neden buradan çıkarıldığını bilmek istiyorum? Farklı Abhaz belgelerinde, bazı konularda önemli bir kurum olan BM’e yapılan başvurular gördüm. Size göre, BM Barış Gücü’nün burada bulunması gerekli değil mi?
 
RH: BM Barış Gücü, uzun zamandan beri Abhazya topraklarında barış ve güvenliğin sağlanması konusunda kendi görevini gerçekleştirdi ve birçok şey yaptı. Bugün, burada BM Barış Gücü’nün bulunmasına gerek yoktur. 

KU: Evet, ama uluslararası düzeyde bulunmak için gereklidir. 
 
RH: Uluslararası düzeye ulaşmak için, bizler ile aynı düzeyde konuşacak ve ilişki kurmakta istekli olan ortaklar ile işbirliğinde bulunmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. [...]
 
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.