RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Kasım 2014, Çarşamba 14:59:23 tarihnde eklendi. 679 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Vazgeçmiyor

IRAKLİ GARİBASHVİLİ “GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN KENDİ TOPRAĞI OLMASI KOŞULUYLA, RUSYA İLE İLİŞKİYE HAZIR”
Gürcistan Vazgeçmiyor
19/11/2014. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, 18 Kasım’da Brüksel’e yapmış olduğu ziyaret sırasında düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan’ın Rusya ile doğrudan görüşmeye hazır olduğunu, ancak Abhazya ve Güney Osetya’nın kendi bünyesi içerisinde olmalarını korumak koşulu ile olduğunu söyledi. 
 
“Gürcistan – Haber” «Новости-Грузия» Ajansının belirttiğine göre, Garibashvili “Bizler, Rusya ile doğrudan ilişki kurmayı başarabilirdik ve sürdürmeye de hazırız. Ancak, bizler ilke olarak toprak bütünlüğümüz sorunlarının temel olacağını ve bu konuda hiçbir uzlaşmanın olmayacağını belirtiyoruz, çünkü bizim topraklarımızdan söz ediyoruz” dedi.      
 
Başbakan “Gürcistan açısından bakıldığında, Rusya ile olan sorunlar, iki yıllık süreç içerisinde var olan gerginliği azamiye indirmiştir” dedi. Ancak, o Rusya ileGürcistan arasındaki ticari ilişkilerde önemli gelişmeler sağlanırken, siyasi anlamda herhangi bir ilerlemenin olmadığını söyledi.
 
Garibashvili “Bizim, Rusya ile siyasal anlamda gerçek bir ilerlememiz bulunmuyor, ancak gelişmeleri beklemek zorundayız. Ve bizim, AB ile daha fazla birlik oluşturulması konusunda tam desteğimiz var ve iç sorunlarımızın yanında, birlik ilişkilerimizi geliştirmek için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.     
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1867606.html#ixzz3JW6FZkm1
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.