RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:46:21 tarihnde eklendi. 716 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve G. Osetya 2 bağımsız devlettir

VLADİMİR ÇİKOV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İKİ BAĞIMSIZ DEVLET STATÜSÜNE SAHİPTİR" DEDİ
Abhazya ve G. Osetya 2 bağımsız devlettir 13/10/2008. Rusya Federasyonu AB Temsilcisi Vladimir ÇİKOV; Pazartesi günü Lüksemburg'da yapmış olduğu açıklamada "Abhazya ve Güney Osetya içerisinde bulunan Rus Askeri güçleri ile ilgili sorunları, Moskova, bağımsız iki ülke ile görüşerek çözecektir" açıklamasında bulundu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; geçtiğimiz cuma günü yapmış olduğu açıklamada, güvenlik sorunu bölgesinde görev yapan rus barış gücü kuvvetlerinin Abhazya ve Güney Osetya'nın onayı ile bölgeyi terk ettiğini belirtmişti.

AB Dönem Temsilcisi Fransa Dışişleri Bakanı Bernar KUŞNİER; cuma günü,Tiflis'te Mihail SAAKAŞVİLİ ile yapmış olduğu görüşme sırasında, Rusya silahlı güçlerinin Gürcistan'ın tamamından çekilmediğini belirterek "evet, rus askerleri önemli yerleri terk etti, ancak Ahalgorski bölgesinden çekilmediler, ve bu bir sorundur. Cenevre'de yapılacak olan toplantıda bu sorunun çözümüne çalışılacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Vladimir ÇİKOV "Ahalgorski (leningorski) bölgesi Güney osetya toprakları içerisinde bulunuyor, nasıl yukarı kodor bölgesi Abhazya toprakları içerisinde bulunduğu gibi. Bu bölgelerde bulunan rus askeri güçleri ile Rusya, bağımsız olan bu iki ile görüşerek sorunlarını çözecektir" dedi.

Gürcistan Devlet Yönetimi; yapmış olduğu açıklamada Rus Askeri Güçlerinin Gürcistan'ın yasal toprakları içerisinde bulunan Ahalgorski ve Yukarı Kodor Bölgelerinden çekilmesini istemişti.

Vladimir ÇİKOV "bu açıklamalara hayret ediyoruz. Ahalgorski (leingorski) Bölgesi Güney osetya toprakları içerisinde bulunuyor, sorular hangi amacı taşıyor? Güney Osetya toprakları aynen Abhazya toprakları gibi, AB Temsicileri 07 Ağustos tarihi öncesinde Yukarı kodor Bölgesinde bulunan Gürcistan askerlerinin konumunu araştırmalı, rus askerlerinin konumunu değil. Abhazya toprakları içersinde o tarihte Gürcistan askeri güçleri bulunuyordu" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.