RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Kasım 2014, Salı 22:06:32 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB’den Gürcistan’a Destek

FEDERİCA MOGERİNİ “AB, RUSYA’YA KARŞI, GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ ETKİN BİR BİÇİMDE DESTEKLEYECEKTİR”
AB’den Gürcistan’a Destek
18/11/2014. Değerli Abhazyam.com izleyicileri, Cenevre’de Güney Kafkasya’da İstikrar ve Güvenliğin Sağlanması Amacı ile sürdürülen görüşmelerde Eş Başkan olarak tarafsız olması gereken AB’nin Abhazya ve Güney Osetya’ya bakışında Gürcistan’dan yöne tavır gösterdiğinin bir örneğini aşağıda sizlerin takdirine sunuyoruz. 
 
Gürcistan Hükümeti Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Brüksel’de düzenlenen Gürcistan – AB Ortaklık Konseyi Toplantısı sonrasında açıklama yapan AB Dış Politika ve Güvenlik Konseyi Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini “Avrupa Birliği Gürcistan’ı toprak bütünlüğünü ve egemenlik hakları ve Rusya ile olan sorunun çözümünde etkin bir biçimde desteklemeyi sürdürecektir” dedi.
 
Federica Mogherini’nin belirttiğine göre, görüşmeler sırasında, var olan sorunların yanı sıra, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan “İdari Sınırları” ile ilgili olarak görüşüldü. Federica Mogherini, (Gürcistan ve AB) ittifakı konuları ile Rusya’nın Abhazya ile birlik ve birleşme (entegrasyon) antlaşması hakkında görüştüklerini söyledi.
 
Federica Mogherini, yapmış olduğu değerlendirmede, bu antlaşmanın Gürcistan’ın “Toprak Bütünlüğü” ilkesine aykırı olduğu ve bölgede gerginliğin ortadan kaldırılmasına katkı sağlamayacağını söyledi. 
 
AB- Gürcistan Ortaklık konseyi toplantısına, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili başkanlığındaki heyet katıldı.  
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1867485.html#ixzz3JRUPZ4SB
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.