RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Kasım 2014, Pazartesi 23:19:12 tarihnde eklendi. 757 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mülk Edinme ve Ordu Hakkında

RAUL HADJİMBA “ABHAZYA ORDUSU'NUN GELİŞİMİNDE BİR KISITLAMA YOK”
Mülk Edinme ve Ordu Hakkında
17/11/2014. Değerli Abhazyam com. Izleyicileri, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba "Кавказский узел" “Kavkaz – Uzel” İnternet Sitesi Baş Editörü “Girigory Tsvedov” (Григорий Шведов) ile 4 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nin iç ve dış sorunları ile ilgili konular hakkında geniş bir söyleşide bulundu. 

Abhazyam.com olarak toplam 25 Madde altında yapılan ilginç söyleşinin, konularının önemine istinaden bazı maddelerini öncelikli olmak üzere sizlerle buluşturuyoruz.

Aşağıda Rusya ile yapılacak olan Antlaşma hakkındaki açıklamanın 2. Bölümünü yayımlıyoruz.
 
4. Madde – Rusya İle Antlaşma; Bölüm 2:
 
KU: Mülk ya da vatandaşlık hakkında?
 
RH: Çifte vatandaşlık ile ilgili sorunlar bulunuyor. Vatandaşlık konusu – Mülk sorunları ile ilgili çok titiz, bağlantılı konular dahil olmak üzere sorunlar bulunuyor. Bugün koşullarına göre, yabancılar Abhazya Cumhuriyeti’nde mülk satın alma hakkına sahip değiller. Ve, Abhazya yasalarına aykırı olarak vatandaşlık hakkı alanlar ve yasalara aykırı olarak mülk edinenler yasaların etrafından dolanarak mülk edinmeye çalıştılar. Bundan dolayıdır ki, bu iki yöntem ortadan kaldırılmalıdır. Yabancılar, Abhazya toprakları içerisinde mülk satın alabilmelidir, ancak ciddi bir kontrol yapılmalı ve ulusal güvenlik gerekçesi ile sınırlamalara tabi olumalıdır. (…) Eğer, bazılarının dediği gibi, kontrolsüz bir biçimde giderseniz, bütün gayrimenkul bir gecede biter. 
 
(…)
 
KU: Ve işte, Taslak Antlaşmanın 5. Maddesine göre, ortak askeri birliklerin kurulmasından söz ediliyor. Ben, Antlaşmanın yeni taslağında değiştiğini gördüm. Ancak, bununla birlikte, böyle gurupların kurulmasına doğru gidiliyor. Belki, ben farklı yorumluyor olabilirim, Rusyanın projesi bende, Abhazya ordusunun tamamen tasfiye edileceği izlenimi uyandırıyor. Ve Abhazya’nın antlaşma taslağında ise Abhaz ordusu daha fazla bağımsız olarak görülüyor, Abhazya tarafınca, savaş durumunda ortak çalışma gurubunda komutan yardımcılığını alması, onun  daha fazla bağımsız olma imasını veriyor … Bunun nedeni nedir? Sizin için Rus ordusu değilde, Abhaz ordusu ne kadar öneme sahiptir? 
 
RH: Şimdi, Antlaşma projesinin ilk taslağı, sizin belirtmiş olduğunuz gibi değildir. Bu açıdan bakıldığında, bizim bazı sorularımız oldu, ancak bizler bu noktalarda hemfikir olarak onları çıkardık. Ayrıca bir çok endişemizi dile getirdik (…) Ortak askeri üsler de dahil olmak üzere, önceki belgelerde düzenlenmiş olduğu gibi sorunların varolduğunu belirtmek asılsızdır. Bir kez daha belirtmek isterim ki, bu önerilen projenin altyapısının, 2008 yılında imzalanan Rus – Abhaz Antlaşmasına dayalı olduğunu unutmayalım.  
 
“Kavkaz – Uzel” e göre "Кавказском узле", “Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Arasında Dostluk ve İşbirliği” Antlaşması Eylül 2008 Tarihinde karşılıklı olarak imzalandı, ayrıca Rusya ve Abhazya arasında Askeri İşbirliği Antlaşması (2009 ve Abhazya Cumhuriyeti Toprakları Üzerinde Rus Askeri Üssü Kurulması Antlaşması (2010) imzalandı.
 
KU: Siz ordunun gelişiminde bir sınırlama gördünüz mü? 
 
RH: Abhazya Ordusunun gelişiminde bir kısıtlama yok, ancak bazı detaylar ve tanımlamalarda düzenleme yapılmıştır. Bizler ve Rus tarafınca birlikte yapılan görüşmelerde taslak antlaşmaya uygun değişiklikler yapılmıştır. Şimdi, toplumumuzda gerginlik yaratacak bir durum olmamalıdır.
 
KU: Parlamento’da ki çalışma gurubunca yapılan bu değişiklikler Rus tarafı ile tartışıldı mi? 
 
RH: Evet, bizler onlarla konuştuk.
 
KU: Yani, onlar için bir sürpriz olmayacak mı? 
 
RH: Evet, bence olmaz.
 
KU: Ama, Antlaşmanın 16. Maddesine göre, Abhazya’daki eömeklilik maaşlarının Rusya Federasyonu Güney Bölgesi ortalama emekli maaşları düzeyine çıkarılacağı belirtiliyor… 
 
RH: Bu madde kaldırıldı. 
 
KU: Neden? 
 
RH: Belirli bazı sorunlar bulunuyor. İlerideki antlaşmalarda söz konusu edilecektir.
                                                                                      
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba)     
 
Kaynak: http://www.kavkaz-uzel.ru/articles/252342/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.