RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Kasım 2014, Cumartesi 12:36:48 tarihnde eklendi. 745 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ampüte Takımı Sakarya’da

ABHAZYA CUMHURİYETİ AMPÜTE FUTBOL TAKIMI, SAKARYA ABHAZ DERNEĞİ’NDE ABHAZ DİASPORASI İLE BULUŞTU
Ampüte Takımı Sakarya’da
15/11/2014. Abhazya Cumhuriyeti 1992 – 1993 Kurtuluş Savaşı Gazileri Ampüte Futbol Takımı, Abhaz Diasporası ile buluşma gezilerini sürdürüyor. Gezi çerçevesinde, Sakarya Abhaz Kültür Derneği’ni ziyaret eden heyetin Abhaz Diasporası ile buluşma haberi aşağıdadır. 
 
***********
 
Konu: ABHAZYA CUMHURİYETİ AMPUTANT FUTBOL TAKIMI SAKARYA’DA, ABHAZ DERNEĞİ İLE GÖSTERİ MAÇI YAPTI
 
Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Takımı Sakarya’da, Abhaz Derneği ile gösteri maçı yaptı.
 
Amputant Futbol Takımı ile Sakarya Abhaz Derneği, Sakarya’da bir araya geldi
 
 
 
Haber: Levent CANDAN
 
 
 
Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Takımı, Federasyon Başkanı Bartsıts Dzhamal başkanlığında 16 kişiden oluşan bir heyetle, Sakarya Abhaz Derneği’ni ziyaret etti. 
 
 
Abhazya Gürcistan arasında 1992-1993 yıllarında gerçekleşen Abhazya Bağımsızlık Savaşı’nda anavatanlarını savunan Abhazya'lı gençlerin savaş esnasında yaşadıkları olaylar neticesinde vücutlarının belirli yerlerini kaybeden gazilerden oluşan "Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Takımı”, Futbol Federasyonu Başkanı Bartsıts Dzhamal başkanlığında 16 kişiden oluşan bir heyetle, Sakarya Abhaz Derneği’ni ziyaret etti. Türkiye Abhaz Federasyonu
tarafından karşılanan Amputant Futbol Takımı, Fenerbahçe Kulübünü ziyaret ettikten sonra, önceki günde, Türkiye’de Abhaz'ların en yoğun yaşadığı il olan Sakarya'ya geldi. Abhazya savaşında omuz omuza birlikte savaşırken şehit düşenlerin ailelerini de ziyaret eden Amputant Futbol Takımı, onlara birer madalya takdim etti.
 
Derneği ziyaret ettiler
 
Sakarya Abhaz Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkanı Oral Kobaş, Genel Sekreter Zeynep Can ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Amputant Futbol Takımı, burada Sakarya’da yaşayan Abhaz’larla tanıştı. Duygulu anların yaşandığı buluşmada ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Federasyonu Başkanı Bartsıts Dzhamal; Abhazya ziyaretinde kendilerine forma getiren Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi, Yenihayat Engelliler Kulübü Derneği Başkanı ve Abhaz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen’a teşekkür ederek, federasyonun bayrağını hediye etti.
 
Dostluk maçı yaptılar. 
 
Ardından; Erenler Spor Kompleksi’ne geçen Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Federasyonu ile Sakarya Abhaz Derneği burada gösteri maçı gerçekleştirdi. Her iki takımın karma oynadığı dostluk maçını 4-3 galibiyetle Sakarya Abhaz Derneği kazanırken, bu önemli karşılaşmaya izleyenler arasında Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya ASKF Başkanı Yılmaz Kuzey, SATSO Meclisi eski Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Sakarya Abhaz Derneği Yönetim Kurulu, Yenihayat Engelliler Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya Kafkas Derneği Yönetim kurulu üyeleri, Abhaz Savaş Gazisi Alper Kobaş ile Abhazya’dan Sakarya’ya gelen Abhaz Dil Hocaları Oksana Tarba, Amina Kutsniapha’da yer aldı.
 
Duygulu anlar yaşandı. Amputant Futbol Federasyonu Başkanı Bartsıts Dzhamal yaptığı konuşmasında, Sakarya’da olmaktan çok duygulu olduklarını ifade ederek, “Abhazya Bağımsızlık Savaşı’nda yaşadıkları olaylar neticesinde vücutlarının belirli yerlerini kaybeden gazilerden oluşan "Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Takımı” heyeti olarak, Türkiye ve Sakarya’daki Diasporadaki kardeşlerimiz ile bir arada olmak için buraya geldik. Bu gençlerimiz vatanını korumak için canlarını ortaya koyarak, savaşarak, gazi oldular. Sakarya’ya ilk defa geldik ve çok duygulandık” dedi.  Sakarya Abhaz Derneği Başkanı Oral Kobaş ise, Amputant Futbol Takımı’nı Sakarya’da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Federasyon Başkanı Bartsıts Dzhamal’a çiçek takdim eden  Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise, Bağımsızlık savaşında, hayatları pahasına büyük mücadele eden şahitleri saygıyla andıklarını, gazi olan gençlerden oluşan futbol takımını da tebrik ederek, “Bunlar birer barış
elçisidir. Barışı, sevgi ve saygıyı ortaya koymuşlardır” dedi.
 
Amputant Futbol Takımı Heyeti
 
Abhazya Cumhuriyeti Amputant Futbol Federasyonu Başkanı Bartsıts Dzhamal, 
Geri Dönüş Devlet Komitesi temsilcisi Lazba Dzhansuh, Amputant Futbol Takımı oyuncuları; Ampar Alkhas, Kesheshan Rafık, Chan-Oglı Dzhanı, Sumbadze Akakı, Narmanıya Ruslan, Bargandjıya Sergey, Kıut Adgur, Zantarıa Temur, Tarba Rustam, Dashuev Adam, Mukaev Ibragım, Bersanov Adam, Shahbıev Bıslan ve Mıshaev Isa.   
 
Kaynak: leventcandan@hotmail.com
 
www.abhazyam.com        

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.