RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 19:43:42 tarihnde eklendi. 543 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov "Abhazya ve G. Osetya Cenevre toplantılarına katımalıdır" dedi

SERGEY LAVROV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA, CENEVRE TOPLANTISINA KATILMAK ZORUNDADIRLAR" DEDİ
Lavrov 12/10/2008. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; cumartesi günü Almanya'ya yapmış olduğu çalışma ziyareti sırasında Güney Osetya'nın Ahalgori bölgesinde görev yapan Rus barış gücü Kuvvetlerinin bölgeyi terketmesinin Medvedev-Sarkozy anlaşmasına aykırı olduğunu belirterek "bazı avrupalı temsilciler tarafından Ahalgori'de görev yapan rus barış gücü askerlerinin bölgeyi terk etmeleri gerektiği biçimindeki açıklamaları duydum. Bu tamamı ile Medvedev-Sarkozy anlaşmasına aykırıdır." dedi.

Sergey LAVROV "anlaşmada bizim hangi bölgelerden çekileceğimiz yazılı, Abhazya ve Güney Osetya sınırı yakınında AB güçlerinin nerelerde bulunacağıda bellidir. Ahalgori Güney Osetya sınırı içerisinde yer almaktadır, planın değiştirilmesini kimse istemiyor" vurgulamasında bulundu.

Sergey LAVROV, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter ŞTANMAYER ile yapmış oldulları görüşmede Medvedev-Sarkozy Anlaşması hakkında görüştüklerini belirterek "Almanya, Abhazya ve Güney Osertya sınırları yakınında oluşturulacak olan AB Polis Gücü içerisnde yer almak için çalışıyor. 15 Ekim'de Cenevre'de yapılacak olan Güney Osetya görüşmeleri öncesinde Medvedev-Sarkozy Planını yaşatmak için çalışmaların sürdürülmesi gerekir." dedi.

Sergey LAVROV "biz kendi pozisyonumuzu belirledik, Cenevre'de ki görüşmelere Abhazya ve Güney Osetya katılmaz ise bu görüşmelerin bizim için bir anlamı yoktur. Rusya, bu ülkelerin katılacağı toplantılarda bütün ülkeler ile aynı düzeyde kabul edilmeleri için desteğini sürdürecektir" dedi.

Sergey LAVROV "onlar "saldırı kurbanlarıdır". Bir kez daha benzer trajedileri yaşamamaları için onların seslerini dinlemek zorundayız" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.r


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.