RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Kasım 2014, Perşembe 11:33:13 tarihnde eklendi. 740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara Siyasi Konseyi Açıklaması

“AMTSAKHARA” «Амцахара» PARTİSİ SİYASİ KONSEYİ “DEVLET YÖNETİMİ, ANTLAŞMAYI İMZALAMAK İÇİN ABHAZYA HALKININ ONAYLAMADIĞI HER ŞEYİ YAPIYOR”
Amtsakhara Siyasi Konseyi Açıklaması
13/11/2014. Değerli Abhazyam.com izleyicileri, Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından parlamentoya sunulan Rusya tarafınca hazırlanmış olan Abhazya – Rusya Birlik ve Birleşme (Entegrasyon) Antlaşması hakkında Abhazya Cumhuriyeti’nde tartışmalar ciddi anlamda sürüyor. Ancak özellikle toplum içerisindeki tartışmalar, Abhazya Basın – Yayın Organlarında net olarak yansıtılmıyor. Bizler Abhazyam.com olarak kısıtlı olanaklarımızla yapmış olduğumuz çeviriler ile özellikle Abhaz Diasporasını bilgilendirmeye çalışıyoruz.
 
Ancak, ciddi maddi destek sağlayan ve Türkçe yayın yapan bazı İnternet Haber sitelerinin, sanki Abhazya’da herhangi bir tartışma yokmuş gibi “Üç Maymun”u oynamalarını da sizlerin takdirine bırakıyoruz. 
 
Aşağıda “Amtsakhara” «Амцахара», Siyasi Partisi’nin 7 Kasım 2014 Tarihinde yapılan olağanüstü kongre bildirisine karşılık olarak aynı tarihte Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı tarafından yapılan açıklamaya karşılık olarak “Amtsakhara” «Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi tarafından 11 Kasım, Salı günü yayımlanan yanıt yazısı bulunmaktadır. 
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu 
 
Fatih Atan (A’tanba)
 
******
 
Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Parti, Siyasi Konseyi Açıklaması
 
Devlet Yönetimi, Antlaşmayı İmzalamak için Abhazya Halkının İstemediği Herşeyi Yapıyor.  

“Amtsakhara” «Амцахара»  Siyasi Partisi Olağanüstü Kongresi’nde Abhazya halkına yapılan çağrı ile ilgili olarak, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yapılan 8 Kasım 2014 Tarihli açıklama, (Bknz http://apsnypress.info/news/13440.html - Abhazyam.com)Abhazya toplumunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır.

Bizler, Abhazya Devlet Televizyonu tarafından şimdiye kadar halkımıza tamamı ile gösterilmemesine rağmen, kongremize ve çalışmalarımıza toplum tarafından yüksek oranda değer verilmesi ve ilgi duyulmasından dolayı müteşekkiriz.

Birincisi, kongremizde konuşan tüm konuşmacılar, Devlet Başkanı’nın Rusya ve Abhazya arasındaki antlaşmanın toplum içerisinde tartışılması için inisiyatif kullanmadığını açık ve net bir biçimde belirtmişlerdir;

İkincisi, Partimiz tarafından 7 Kasım 2014 Tarihinde düzenlenen olağanüstü kongre sırasında Antlaşmanın görüşmelerine katılmaları amacıyla oybirliği ile delegeler seçildi, ancak aynı gün Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığına, delegelerimizin katılmadığı ve önerilerimizin göz önüne alınmamış olduğu nihai sözleşme metni gönderilmiştir; 

Böylece, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yayımlanan “Devlet kurulmasında ve uluslararası siyaset içerisinde sorunlar, açık bir biçimde tartışılma ilkesi yanı sıra toplumun tüm sosyal ve siyasi kurumları ile diyalog içerisinde çözülecektir” açıklaması, şimdilik bildirim olarak kalacaktır.

Buna bağlı olarak, “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi olarak Kongremizde sorunun çözümüne katkı olarak sunulan, hiçbir noktanın kabul edilmediği ve dikkate alınmadığını belirtiyoruz. Ve devlet yönetimi, Abhazya halkı tarafından onaylanmamış bir sözleşmeyi imzalamak için herşeyi yapmaktadır.

Bizler, halkımıza, siyasi partilere, sivil topluk kuruluşlarına, kamu kurumlarına, kendi görüşlerini açıklamaları için çağrıda bulunuyoruz. 

Suhum, 11 Kasım 2014"            
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/472/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.