RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Kasım 2014, Salı 19:50:38 tarihnde eklendi. 820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cemil Çiçek, Gürcistan Ziyareti

CEMİL ÇİÇEK “TÜRKİYE VE GÜRCİSTAN’IN TÜM DÜNYA’YA ÖRNEK OLACAK BİR STRATEJİK ORTAKLIK İLİŞKİSİ BULUNUYOR”
Cemil Çiçek, Gürcistan Ziyareti
04/11/2014. Sevgili okuyucular, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gürcistan’a giderek, Türkiye’nin bölgedeki tek stratejik ortağı, her konuda örnek olabilecek ilişkilere sahip olduğunu belirtti. Tabii ki bu ortaklık ilişkisinde, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan’ın toprak bütünlüğü içerisinde olduğunu kabul ettiklerini, 1996 yılından bu yana Abhazya’ya uygulanan siyasi, askeri, ulaşım,  kültür ambargosunun sürdürüldüğünü de unutmadan Cemil Çiçek’in ziyareti yorumlayalım.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek 3 Kasım Pazartesi günü Tiflis’te görüştüğü Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Usupashvili görüşmesi sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan Parlamento Başkanı ve Parlamento Heyetini en kısa zamanda gelmeleri için Türkiye’ye davet ettiğini söyledi.

Türkiye Parlamento Başkanı “Bizim ilişkilerimiz, devletlerimiz arasındaki ilişkiler, tüm dünyaya örnek olacak bir stratejik ortaklık ilişkisidir, ancak bu aynı zamanda iki ülke halklarının da temel ilişki biçimidir. Ve işte bu ilişkilerimiz sayesinde ülkelerimiz arasındaki vizesiz geçiş ve iletişim alanları basitleşmiştir” dedi. 

Cemil Çiçek “Aynı bölgede bulunan Gürcistan, Türkiye açısından çok önemli bir noktadır, Gürcistan’ın istikrarı, ilerlemesine ve refahına önem veriyoruz. Bundan dolayıdır ki Türkiye, Gürcistan’ın Avrupa – Atlantik Birliği üyeliklerini desteklemektedir” dedi.   

Cemil Çiçek “Türkiye’nin Gürcistan ve Azerbaycan arasında bulunan petrol ve doğalgaz boru hattı projeleri ile birlikte demiryolu ulaşımı projelerinin (Bakü – Tiflis – Kars) 2015 yılı içerisinde başarılı bir biçimde sona erecektir. Yaptığımız toplantıda daha farklı projeleri de görüştük” dedi. 

Cemil Çiçek “Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, komşuluk ve dostluk ilişkilerinin ötesinde tümü ile örnek olacak ilişkilerdir” dedi. 
 
Ziyaret Haber Filmi: http://mir24.tv/video_news/11530066/11529522     
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1862655.html#ixzz3I7V8T8s2
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.