RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ekim 2014, Pazartesi 10:41:50 tarihnde eklendi. 736 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Çalışıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, AFRİKA ÜLKELERİNDE TANINMA ÇALIŞMASI YAPIYOR
Abhazya Dışişleri Çalışıyor
27/10/2014. Apsny.ru. SUHUM. RIA Novosti, İndira Bartsız. (25/10/2014) Abhazya cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Abhazya Devlet Televizyonu’nda yaptığı söyleşide, Dışişleri Bakanlığının, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınması amacı ile şu anda sadece Latin Amerika ülkelerinde değil, aynı zamanda Afrika’da da çalışma yaptığını söyledi.    
 
Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını şu ana kadar BM’e üye altı ülke tanıdı: Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela, Nauru, Tuvalu ve Vanuatu.
 
Vyacheslav Chirikba “Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanınma süreci, ABD ve AB ülkelerinden gelen baskılar nedeni ile bir durgunluk dönemi yaşamaktadır. Abhazya’nın bağımsızlığını tanımak isteyen ülkelere karşı AB’den gelen şantaj ve tehditler yaşanmaktadır” dedi.    
 
Chirikba, Dışişleri bakanlığı olarak, yaklaşık olarak iki yıldır, bazı Afrika ülkelerinin temsilcileri ile diyalog içerisinde olduklarını belirtti. Chirikba, Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak Afrika ülkelerinde sürdürmüş oldukları diplomasi çalışmalarının Rusya Dışişleri Bakanlığının desteği olmadan sürdürülmesinin zor olduğunu vurguladı.
 
Chirikba, Latin Amerika ülkelerinde sürdürülen çalışmalar hakkında ise, ilişki kurulan ülke sayısında artış yaşandığını belirtti.  
 
Kaynak: http://apsny.ru/news/index.php?ID=12112
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.