RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ekim 2014, Cuma 18:41:46 tarihnde eklendi. 853 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara’dan Yeni Açıklama

“AMTSAKHARA” «Амцахара» "ABHAZYA DEVLETİ YÖNETİCİLERİNİN SORUMSUZ EYLEMLERİ, BİZLERİ STRATEJİK ORTAĞIMIZ RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GETİREMEZ"
Amtsakhara’dan Yeni Açıklama
24/10/21014. “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Yürütme Konseyi, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından 22 Ekim 2014 Tarihinde “Ulusal Sesleniş” Konuşması (Rusça aslı için bknz: http://apsnypress.info/news/13325.html ) Türkçe Çevirisi için bknz: http://altinpost.org/haber-arsivi/item/2288-hacımba-dan-çok-önemli-ulusa-sesleniş.html ) sonrasında 23 Ekim Perşembe günü bir bildiri yayımladı. 

Aşağıda “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti bildirisi bulunuyor. 

"AÇIKLAMA

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Yürütme Konseyi

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 22 Ekim 2014 Tarihinde, Abhazya vatandaşlarına karşı “Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Arasında Yeni Birlik ve Birleşme (Entegrasyon) Antlaşması” hazırlanması hakkında açıklama yapmıştır. Devlet Başkanı yeni Antlaşma taslağı hakkında vatandaşlara karşı açıklama yapmak için geç kaldı. 

Ancak, bu belge, birinci satırından itibaren toplum içerisinde birçok soru oluşmasına neden olmaktadır. Bu belgenin üzerinde devletin inisiyatifinin olduğunu bizlere inandırmaya kalkmasın, bu taslak üzerinde toplumun geniş kesimleri tarafından tartışma yapılıyor.

Açıklamasında, ayrıca Antlaşmanın 2008 yılındaki anlaşmayı temel aldığını ve hiçbir biçimde değişmediğini ve değiştirilmeyeceğini belirtti. Ancak, bu antlaşmaların adları bile farklı. İçeriklerinin farklılığından bile söz etmiyoruz.

Açıklamasında belirttiği gibi, Devlet yönetiminin muhalifleri olarak bizler tarafından, suçlayıcı ve saldırgan bir tavır sergilenmemiştir. Ülke devlet Yönetimi yetkililerinin yeni Antlaşma ile ilgili aceleci davranışları yüzünden anlaşmazlıklar ortaya çıkmıştır. Ve böyle bir açıklama, bizler tarafından, kendi hatalarını saklamaya yönelik “başkalarını suçlama” girişimi olarak değerlendirilmektedir.

Sıradan demokratik ülkelerde bu tür belgeler bir sistem içerisinde tartışılır, bu doğal düzen burada ihlal edilmiştir. Farklı uzman gurupların, danışma organlarının vb. kurumların ve toplumun tüm seçeneklerin içerisinde bulunduğu tartışma ortamı yaratılması yerine, sadece imza edilmek üzere hazırlanmış tek bir Antlaşma taslağı sunumu yapıldı. Ve Abhazya Devleti Yönetiminin bu hareketleri, toplumumuzda Anti – Rus duygularının var olduğu hakkında görüşlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Bizler, savaş gazileri tarafından kurulan “Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi olarak, tüm sorumluluğumuzun bilincinde olarak, Abhazya toplumu içerisinde Anti – Rus hissiyatı olmaz ve olamaz diyoruz.  Bizler, bu durumda, Rus halkı ile olan dostluk ve sevgi ilişkilerimizin güvenilirliğinin sarsıldığı biçiminde algılanmasından endişe duyuyoruz. Ancak, onlar bu yüzden daha az samimi olmuyorlar. Rusya, Abhazya’nın sadece bir yüzyıldır değil, bazen ve tek bir dostu, koruyucusu, dostu oldu. Bizler ayrıca Rusya’nın patlamaya hazır olan bölgemizde ve jeopolitik ve jeo – stratejik çıkarlarının olduğu gerçeğinin farkındayız.

Ancak, bizler, Abhazya Devlet Yetkililerinin sorumsuz eylemleriyle, halkımızın en önemli sorunları dahil olmak üzere, bizim tek stratejik ve dost ülke olan Rusya ile karşı karşıya getirilmesine karşıyız. 

Suhum 23 Ekim 2014"
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13337.html
 
www.abhazyam.com     
              

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.