RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ekim 2014, Salı 11:48:36 tarihnde eklendi. 695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Aruaa” Açıklaması

“ARUAA” «АРУАА» “BİRLİK VE BİRLEŞME” ANTLAŞMA TASLAĞININ, ANAYASAYA AYKIRI MADDELER TAŞIMASINDAN DOLAYI ENDİŞE DUYUYOR
“Aruaa” Açıklaması
 
21/10/2014. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “ARUAA” «АРУАА», 20 Ekim 2014 Tarihinde Abhazya – Rusya arasında yapılması planlanan yen “Birlik ve Birleşme” Antlaşma taslağının bazı maddelerinin ülkenin Anayasasına aykırı olduğu hakkında derin endişeler duyduklarını açıkladı. Savaş Gazileri Birliği aynı zamanda, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında daha sıkı bir yeni askeri ve siyasi birlik antlaşmasına gereksinim olduğunu belirtiyor ve bu düşünceyi destekliyor. “ARUAA” «АРУАА» Yüksek Konseyi açıklamasında, Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından yapılan açıklamada belirtmiş olduğu Abhaz tarafınca hazırlanacak olan Antlaşmanın desteklendiği belirtildi. 
 
Aşağıda Açıklamanın Tam Metni Bulunuyor.
 
"1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “ARUAA” «АРУАА» Açıklaması: 
 
Abhazya ve Rusya arasında yapılması planlanan yeni “Birlik ve Birleşme Antlaşması” Taslağının tartışıldığı süreç içerisinde, bizler Antlaşma taslağının bazı maddelerinin ülkemiz Anayasasına aykırı olduğu konusunda ciddi endişe duymaktayız. Aynı zamanda bizler, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında daha yakın siyasi ve askeri birlik gereksiniminin farkındayız ve yeni bir antlaşmanın imzalanması fikrini destekliyoruz. “ARUAA” «АРУАА» Yüksek Konseyi olarak, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, tarafından açıklanan Abhaz tarafınca düzenlenecek olan Antlaşma taslağı hazırlanma çalışmasını destekliyoruz.

Bizler gerekli olduğuna inanıyoruz: 

- Antlaşma taslağının, Abhazya Cumhuriyeti Anayasası ve diğer uluslararası yasalar ölçüsünde uyumlu bir biçimde hazırlanması gerekmektedir; 

- Duygusal değerlendirmeler ve bazı hırslar, profesyonel değerlendirme ortamının yerini almamalıdır;

- Antlaşmanın tarafları, karşılıklı kabul edilebilir bir sonuca ulaşmak için birlikte yapıcı çalışma ortamını gerecek girişimlerden uzak durmalıdır.     

“ARUAA” «АРУАА» Yüksek Konseyi, tartışmaların, ulusal çıkarlar ölçüsünde açık ve dürüst bir biçimde yapılması gerektiğini düşünmektedir. 

Bizler, zaten Antlaşma taslağı hakkında kendi teklifimizi hazırlamaktayız

Rusya Federasyonu bizim, müttefikimiz ve stratejik ortağımız olarak bulunmaktadır ve bizler birlikte, Kafkasya bölgesinde istikrar ve barışı korumak için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız.

“ARUAA” «АРУАА» Yüksek Konseyi olarak, ülke içerisindeki tüm ilerici güçleri, devletimizin iç ve dış politik konularda yapıcı görüşmeler yapmaya çağırıyoruz. 

Başkan Vekili 

Temur Nadaraya"   
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13305.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.