RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ekim 2014, Pazar 12:04:39 tarihnde eklendi. 756 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Tartışmalar Sürüyor

VİTALİ GABNİYA “ANTLAŞMA TASLAĞI KONUSUNDA, TOPLUM İÇERİSİNDE GENEL BİR TARTIŞMA ORTAMI YARATILACAKTIR”
Abhazya’da Tartışmalar Sürüyor
19/10/2014. Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında yapılaması düşünülen yeni Birlik ve Birleşme (entegrasyon) Antlaşma Taslağı üzerindeki tartışmalar sürüyor. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı V. V. Gabnia VE Devlet Başkanlığı Yönetim Başkanı A. G. Taniya 13 Ekim’de Genç Diplomatlar Konseyi toplantısında ayrıntılı bilgiler verdi.
 
Aşağıda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Türkçe bölümünde konu hakkında verilen bilgi yazısı bulunmaktadır. 
 
13.10.2014 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı V.V. Gabniya ve Abhazya Cumhuriyeti İdaresi Başkanı A.G. Taniya ile Rus-Abhaz ilişkileri üzerine toplantı

Genç Diplomatlar Konseyi, 13 Ekim tarihinde Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nda; Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Vitaly Gabniya ve Abhazya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Astamur Taniya'nın da katılımıyla Rus-Abhaz ilişkilerinin geleceği üzerine bir tartışma gerçekleştirdi. 

Toplantı süresince Rus-Abhaz entegrasyonunun yeni düzeyine dair parametreler, özellikle de; bu yıl sonundan önce imzalanması planlanan ittifak ve entegrasyon anlaşması konusunda eklenebilecek fikir ve öneriler ayrıntılı bir biçimde tartışıldı. 

Abhazya Cumhurbaşkanı Yardımcısı V. Gabniya, 13 Ekim tarihinde; Cumhurbaşkanı Raul Hacimba'nın Millet Meclisi, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekillleri'ne ittifak ve entegrasyon anlaşmasına dair bir taslak metnini sunduğunu kaydetti. Gabniya; "Üzerinde değişiklik yapılmadan, Rusya Federasyonu tarafından verilmiş olduğu haliyle, genel bir tartışma yapma için metni sunacağız. Topluma bununla ilgili bilgi verdikten sonra, konu hakında daha detaylı konuşmak mümkün olacak. Proje temel olarak işbirliği yollarını içermektedir. Belirli konuların açıklığa kavuşması gerekmektedir." şeklinde konuştu. 

V. Gabnia "kapalı kararların olmamasının" önemli olduğu yönünde düşüncesini belirtti. Genç Diplomatlar Konseyi'nin, nihai anlaşma metnine dahil edilebilecek fikir ve önerilerini dinlemek istediğini açıkladı. 

Abhazya Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı A. Taniya yeni anlaşma konusuna değinerek; "Rusya ile ilişkimizde aynı vizyona sahibiz. Eşit bir ilişki söz konusu. Daha önce imzalanmış anlaşmaların yürülükten kaldırılmasından söz etmiyoruz. Ayrıca yeni anlaşma 2008 yılında imzalanan Rus-Abhaz Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma Anlaşmasına dayalı olacaktır. Bugün, işbirliğimize yeni bir ivme kazandıracaktır." şeklinde konuştu. 

A. Taniya, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın Rus-Abhaz ilişkilerinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi konusundaki önemli rolünü de vurguladı. 

Genç Diplomatlar Konseyi üyeleri onur konuklarına Rus-Abhaz ilişkilerinin hemen hemen tüm düzeylerine değinerek çeşitli sorular yönelttiler. Sorular; Rusya ve Abhazya arasında ortak bir savunma alanı oluşturulması, egemenliği sağlamak için gerekli ekonomik kalkınma ve mali yardım, entegrasyon sürecinde ulusal kimlik, Rus-Abhaz sınırında vatandaşlık, eğitim, sağlık ve sosyal gelişme işleyişlerinin kolaylaştırılması beklentilerine dair oldu. 

Toplantı sonunda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba, ayrıntılı cevap ve yorumları için seçkin misafirlerine teşekkür etti. Hintba; "Toplantımız; Abhazya yönetiminin ulusal önemi olan konuları tartışmaya; özellikle, Rusya ve Abhazya arasındaki ittifak ve entegrasyon anlaşmasının açık ve dürüst bir rejim içerisinde imzalanmasına hazır olduğu anlamına gelmektedir. Bu yaklaşım, bu ve diğer Rus-Abhaz gündemine dair alanlarda, yapıcı, verimli ve profesyonel çalışma için bir anahtardır." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: http://mfaapsny.org/tur/news/index.php?ELEMENT_ID=2939
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.