RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Ekim 2014, Pazar 11:35:12 tarihnde eklendi. 713 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Tartışmaya Katıldı

GÜRCİSTAN PARLAMENTOSU “İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIN RUSYA İLE BİRLİK VE BİRLEŞME ANTLAŞAMASI KABUL EDİLEMEZ”
Gürcistan Tartışmaya Katıldı
19/10/2014. Gürcistan Parlamentosu 17 Ekim Cuma günü öğleden sonra ki toplantısında Rusya Federasyonu ve Abhazya arasında yapılacak olan Birlik ve Birleşme antlaşma Taslağı hakkında bir açıklama yayınladı.
 
REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin Parlamento Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, “Rusya Federasyonu ve Abhazya Birlik ve Birleşme Antlaşması” taslağını Rusya Federasyonu’nun Abhazya’yı ilhak girişimi olarak belirten ve Gürcistan Parlamentosu milletvekillerinin çoğunluğu tarafından sunulan karar kabul edildi. 
 
Gürcistan Parlamentosu, çoğunluk ve azınlık milletvekillerinin ortak karar sunma girişimleri sonuç alamayınca çoğunluk ve azınlık milletvekilleri ayrı ayrı karar tasarılarını sundular. Azınlık gurubunun karar tasarısı “Rusya Federasyonu ve İşgal Toprakları üzerindeki kukla Abhazya Rejimi Arasındaki Birlik ve Birleşme Antlaşması” üzerine başlığı ile sunuldu.
 
Kabul edilen çoğunluk önergesi hakkında toplantıda açıklama yapan Gürcistan Parlamentosu Dış İlişkileri Komitesi Başkanı Tado Djaparidze, Abhazya sorunu – devletimizin ve halkımızın en önemli sorunudur, ancak bilmeliyiz ki bu sorun büyük oranda, önceki devlet yönetimi tarafından oluşturulmuştur. Açıklamasında bulundu. Milletvekili, çözümü yapıcı yollar arayarak bulmak zorundayız ve Birlik ve Birleşme Taslak Antlaşması uluslararası toplum içerisinde geniş bir tartışma konusu olması gerektiği vurgulamasında bulundu. 
 
Gürcistan Parlamentosu’nun çoğunluğu tarafından kabul edilen kararda, Rusya’nın Abhazya’yı ilhak etme girişimlerini kınandı ve bunun önlenmesi için uluslararası kuralları uygulaması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
 
Gürcistan Parlamentosu, 17 Ekim’de çoğunluk ve azınlık milletvekilleri tarafından ayrı ayrı sunulan karar tasarılarından Azınlık Kararına 23 oy kullanıldı, Çoğunluk Kararına 80 milletvekili oy verdi. Çoğunluğun kararı kabul edilerek açıklandı.             
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1858105.html#ixzz3GZiSPB3F
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.