RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ekim 2014, Perşembe 13:30:53 tarihnde eklendi. 875 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara Açıklaması

ANTLAŞMA, SADECE HARFLER OLARAK DEĞİL, TÜMÜ İLE ABHAZYA CUMHURİYETİ ANAYASASINA VE ANAYASANIN RUHUNA UYGUN OLMALIDIR
Amtsakhara Açıklaması
16/10/2014. "Amtsakhara" «Амцахара» Siyasi Partisi tarafından, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanması öngörülen yeni Birlik ve Birleşme Antlaşması hakkında 14 Ekim 2014 Tarihinde bir açıklama yayımlandı. 
 
Amtsakhara  «Амцахара» Siyasi Konseyi Açıklaması:
 
Antlaşma, Sadece harfler olarak değil, tümü ile Abhazya Cumhuriyeti Anayasasına ve Anayasa'nın ruhuna uygun olmalıdır.

14/10/2014.

AÇIKLAMA

Amtsakhara «Амцахара» Siyasi Partisi, Siyasi Konseyi

Abhazya Cumhuriyeti Basın – Yayın organlarının diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından, 13 Ekim 2014 Tarihinde Abhazya Ulusal Parlamentosu’nda görüşülmek üzere Rusya ve Abhazya arasında hazırlanan “Birlik ve Birleşme (Entegrasyon)” Anlaşması gönderilmiştir. Bilindiği üzere, bu tür bir anlaşmanın iki tarafça birlikte yapılan çalışma sonucunda oluşturulması gerekmektedir.    

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, her zaman için Rusya ile ilişkilerin iyileştirilmesi açıklamasında bulunmuştur. Bizim Rusya ile olan kardeşlik ilişkilerimiz ve Rusya ile Abhazya arasındaki stratejik birlikteliğimize şüphe düşmemelidir, çünkü halkımızın bu tarihi seçimi, Abhazların nesillerden beri süren mücadelesinin ve 1993 Eylül ayında, diğer ulusların desteği ile yaşamlarını feda ederek, yüksek bedeller ödeyerek elde etmiş olduğu zafer ile elde edilmiştir.

Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında 2008 yılında imzalanan anlaşmanın, son dönemde Ukrayna, Gürcistan ve AB arasında imzalanan ortaklık anlaşması sonrasında, Abhazya’nın Jeopolitik konumu nedeni ile önemli ölçüde değişmesi ölçüsünde yeniden düzenlenmesi gereksinimi doğmuş olduğu herkes tarafından açıkça görülmektedir. Ancak, bu belgenin öneminin bilinmesine rağmen, bizler parlamentonun belgeyi, bu yılın 27 Ekim Tarihine kadar kendi önerilerini belirterek hazırlayabileceğini düşünemiyoruz? Paylaştığımız birçok kilit nokta bulunmaktadır. Ülkemizin geleceği için bu anlaşmanın öneminin bilincinde olarak, bizler anlaşmanın belirli ayrıntılı konularının kamuoyu içerisinde tartışılması gerektiğine inanıyoruz. 

Bizler, sadece, Cumhuriyeti Parlamentosu’nun Abhazya halkının görüşlerini ve istemlerini göz önüne alarak görüş bildirme hakkına sahip olacağına ve daha sonra bir uzlaşıya varacağından eminiz. 

Anlaşma taslağı, tam ve kesin olarak Abhazya Cumhuriyeti Anayasası ile uyumlu, sadece harfler olarak değil, aynı zamanda Anayasamızın ruhuna bağlı olmalıdır.

Suhum, 14 Ekim 2014. 
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/publication/449/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.