RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ekim 2014, Cumartesi 21:45:48 tarihnde eklendi. 1097 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Silahlı Kuvvetleri

ABHAZYA CUMHURİYETİ SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN 22. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Abhazya Silahlı Kuvvetleri
11/10/2014. Bugün Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin 22. Kuruluş Yıldönümü. Abhazyam.com olarak, Abhazya Halkının kurtuluş Savaşını başarıya ulaştıran, bugün bağımsızlığının ve güvenliğinin güvencesi olan Abhazya Silahlı Kuvvetlerinin 22. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 
 
Bugün sabah Abhazya Cumhuriyeti Savunma bakanlığı ve silahlı Kuvvetler Yönetimi, Suhum Zafer Anıtı önünde saygı duruşunda bulundular ve anıta çelenk bıraktılar.  Tören sonrasında kuruluş yıldönümü ile ilgili toplantı düzenlendi.
 
Toplantıya, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 1. Savunma Bakanı Vladimir Arşba, Milletvekili Fazılbey Avidzba, Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği Başkan Vekili Yakov Gunba katıldılar. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı ve Ordu Komutanı General Mirab Kişmariya “Silahlı Kuvvetler - Halkımızın bağımsızlık ve güvenliğinin garantörüdür. Abhazya ordusu, özgürlük mücadelesinin ilk günlerinde doğdu, savaş sırasındaki onurlu mücadelesi ile kendisini kanıtladı ve bugünde kutsal görevi olan Anavatan’ı savunma görevini yürütüyor” dedi.
 
Abhazya Devlet Başkanı Raul Hadjimba konuşmasına Abhazya Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan tüm personeli kutlayarak başladı. R. Hadjimba “Bu tarihi gün, Gürcü işgalci güçlerine karşı direnişin zafere ulaşmasında önemli ve ayrılmaz noktalarından birisidir. Bizim ordumuz, gerçek anlamda bir halk ordusudur ve onun kumanda kademesi halkın içerisinden çıkarak gücünün varlığını kanıtlamıştır. Ondan dolayıdır ki, ilk subaylarımız halkımızın içinden çıkmıştır. Birlikte vermiş oldukları mücadelede olağanüstü becerilerini göstererek başarıya ulaşmışlardır. Onların arasında Sultan Sosnaliev, Sergei Dbar, Merab Kişmariya, Muhammed Kilba ve diğer konuklar bulunuyordu” vurgulamasında bulundu.
 
General Vladimir Arşba kutlama konuşmasında, Savunma Bakanlığı ve Abhazya Ordusunun, ülkenin zor dönemlerinde kurulduğunu ve anayurdun korunmasında görev yapan bütün ordu mensuplarının görevlerini başarı ile yerine getirdiklerini söyleyerek “Bugünkü kutlama, sadece bakanlığın v e ordumuzun değil tüm halkımızın büyük ve görkemli bir şölen günüdür” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili Fazılbey Avidzba, parlamenterler adına Abhazya Ordusunun kuruluş günün kutladı. Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Valery Bganba tarafından yazılan Abhazya Silahlı Kuvvetlerinin 22. Kuruluş yıldönümü kutlama bildirisini okudu.
 
1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Gazileri adına konuşma yapan Yakov Gunba, Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin 22. Kuruluş yıldönümünü kutladı, Abhazya Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Personeline çalışmalarında başarılar diledi.    
 
 Abhazya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Çalışmaları video filmi: http://www.youtube.com/watch?v=-_6PWoZK_3k
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13242.html
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.