RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ekim 2014, Cuma 17:52:40 tarihnde eklendi. 1052 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM’den Abhazya’ya Ziyaret

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BM EŞ BAŞKANI ANTİ TURUNEN, ABHAZYA’YI ZİYARET ETTİ
BM’den Abhazya’ya Ziyaret
10/10/2014. Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin BM Eş Başkanı Anti Turunen ve Siyasi Danışmanı Hailo Mamo, Suhum’da Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Beslan Butba ile görüştü. Buluşma oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti.    
 
Anti Turunen “Bizler, bugünkü buluşmamızda sizinle Abhazya’nın yeni başbakanı olarak toplantı yapmamızdan dolayı çok mutluyuz. Benim bugünkü ziyaretim – Abhazya Cumhuriyeti’nde yeni devlet yöneticileri ile temas kurmak amacını taşıyor. Bizler, yeni devlet yönetiminin Cenevre görüşmelerinin sürdürülmesine önem veren açıklamalarını ilgi ile izledik. Prensip olarak – bugün Abhazya için bu platformun siyasal açıklamalarını yapabileceği tek fırsat olarak görüyoruz” dedi.
 
Diplomatın sözlerine göre, Cenevre görüşmeleri, savaş ortamının yeniden gündeme gelmemesi, güvenlik sorunlarının tartışılması ve ayrıca sosyal sorunların çözümünde önemli yer tutmaktadır.
 
Anti Turunen “Cenevre görüşmelerinin önemli sonuçlarından biriside bölgede çatışmaların önlenmesi amacı ile kurulan Beşli Mekanizma Organizasyonu’nun (MPRI) oluşturulması oldu. Bizler bu organizasyonun yeniden çalışması umudunu taşıyoruz. Bizler, Abhazya tarafının Cenevre Görüşmelerine aktif olarak katılmalarından ve gelecekte de bunu sürdüreceklerini açıklamalarından dolayı takdirlerimizi belirtiyoruz” dedi. 
 
Cenevre Görüşmeleri BM Eş Başkanı, Başbakana, sosyal yardım alanlarında destek yapılacağı konusunda güvence vererek “Bizler, sorunlu alanlar hakkında bize vereceğiniz bilgiler ışığında, karşılıklı işbirliğimizi gelecekte de geliştirerek destek vermeye hazırız. Ayrıca Abhazya Cumhuriyeti’nin siyasi ve ekonomik alanlardaki kalkınma önceliklerini de göz önüne alarak işbirliğimizi sürdürmeyi istiyoruz” dedi.
 
Beslan Butba, Cenevre görüşmelerinin sorunların çözümünde tek uluslararası platform olduğunu vurgulayarak “Bugün için bizler açısından en önemli konu – Barış görüşmelerinin savaş ortamı olmadan ve barış içerisinde sürdürülmesinin yeniden başlatılmış olmasıdır. Bizler, uzun zamandan beridir, taraflar arasında savaş yapılmaması için saldırmazlık anlaşmasının imzalanması için hazır olduğumuzu belirtmekteyiz. Bu planın imzalanması, Gürcistan’nın dostları olan ülkeler tarafından onun ikna edilmesine balıdır” dedi.
 
Beslan Butba, ayrıca sosyal alanlarda BM’in rolüne vurgu yaparak övdü. 
 
Beslan Butba, aynı zamanda ekonomik rolün önemine vurgu yaparak “Bizler, tüm dünya iletişim ve ulaşım kurmak istiyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı Rusya Federasyonu ve ayrıca BM’e bağlı beş ülkenin dışında diğer devletler tarafından tanınmıyor gerçeği, bizlerin diğer ülkeler ile ekonomik ilişkiler kurmamıza engel teşkil etmemelidir. Halklar arasında iletişim sürmelidir. Bizler, dünyadan izole bir biçimde yaşamak istemiyoruz ve Avrupa ülkelerinin bizim vatandaşlarımıza vize vermemelerinin nedenini anlayamıyoruz” dedi. 
 
Sergey Butba, Abhazya hükümetinin, Abhaz gençlerinin Avrupa’da seyahat ve öğrenim görme haklarını almaları için fırsat eşitliğinin tanınması amacı ile her türlü çalışmayı yapacaklarını vurguladı.        
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13238.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.