RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Eylül 2014, Salı 20:08:08 tarihnde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Moskova’da “Abhazya Günü”

20 EYLÜL’DE MOSKOVA “VDNH” (ВДНХ) PARKI’NDA “ABHAZYA GÜNÜ” KONSERİ BAŞARILI BİR BİÇİMDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Moskova’da “Abhazya Günü”
23/09/2014. Moskova “VDNH” (ВДНХ) Parkı’nda bulunan “Halkların Dostluğu” Çeşme Meydanı’nda 20 Eylül “Abhazya Günü” adına düzenlenen başarılı bir konser gerçekleştirildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası Rusya Federasyonu Temsilcisi Oleg Bartsız “Bizler, Moskova’da düzenlemiş olduğumuz “Abhazya Günü” Konseri ile üç önemli olayı kutlamak istedik: 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 21. yıl dönümü, “VDNH”nın (ВДНХ) 75. Kuruluş yıl dönümü ve “VDNH”’da (ВДНХ) Abhazya Cumhuriyeti Standı Açılması Anlaşması.
 
Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Ulusal Sanaçısı Dünyaca ünlü soprano, Moskova K. A. Stanislavsky ve V. İ. Nemirov – Danchenko Opera Sanatçısı Hibla Gerzmava ve Abhazya Cumhuriyeti Halk Sanatçısı, Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı, Moskova “Helikon Opera” Müzikali Sanatçısı Alice Gitsba  konsere damgalarını vurdu. 
 
Konseri izlemeye gelenler, ayrıca uluslararası turnuvalarda dereceler kazanmış olan genç Abhaz opera sanatçıları olan Nana Çerkeziya, Kristina Eşba, Aldona Çkua, Elena Ankvab’ı ilgi ile izlediler. Onlar, Verdi, Bellini, Puccini Kalman’ın eserlerini seslendirdiler.
 
“Abhazya günü” Konseri, Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Sanatçısı Kandit Tarba önderliğinde kurulan “Kavkaz” Halk Dansları Topluluğu’nun, izleyicileri hayran bırakan nefis gösterisi ile sona erdi. 
 
Konser Programı Apsua TV:  http://www.apsua.tv/rus/video/3658/
         
Kaynak: http://apsnypress.info/news/13087.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.