RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Eylül 2014, Çarşamba 10:57:43 tarihnde eklendi. 1953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD, Abhazya Sınırını Tanıdı!

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “ABD SAVUNMA BAKANI CHUCK HAGEL, GÜRCİSTAN'IN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SINIRLARINI TANIDI"
ABD, Abhazya Sınırını Tanıdı!
10/09/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in, yapmış olduğu açıklama ile bir “Siyasi Cesaret” örneği göstererek “dolaylı olarak Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya ile olan sınırlarını tanımıştır” açıklamasında bulundu. 
 
Abhazya Cumhuriyeti açıklamasında, ABD Savunma Bakanı Gürcistan’ı ziyareti sırasında 7 Eylül’de Tiflis’te düzenlediği basın toplantısında Rusya’ya “Gürcistan sınırında bulunan askerlerini geri çeksin” ve “bu konu ile ilgili olarak Gürcistan’a uygulamış olduğu kısıtlamaları kaldırsın” çağrısında bulundu.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Diğer ülkelerin ABD Savunma Bakanı’nı örnek almalarını umuyoruz” yorumunda bundu.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından yapılan açıklamalarda, “bir kez daha “sadece kendi varlığını düşünmeyi sürdürüyor” ve “dünyanın jandarması” gibi hareket ediyor. Bu dikta politikasını her biçimde sürdürüyor. Washington, dünya da oluşan yeni bir siyasal döneme girilmiş olduğunu, var olan gerçekleri görmemeyi, dünya da azalan hegemonyasını ve “Oyunun Kuralları” adı altındaki ABD sistemini uygulamayı inatla sürdürüyor” bilgisine yer verildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, “Hagel tarafından yapılan açıklamaya göre, batılı ülkeler, Rusya Federasyonu ve onun müttefiklerinin güvenliği açısından tehlike oluşturduğunu göstermektedir. Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak, ABD ve NATO ülkelerinin stratejik ortakları ile oluşturmuş olduğu askeri planlarında Suhum’u da kapsayan bir plan içerisinde işbirliğini derinleştirmeyi planladığını görüyoruz – Rusya Federasyonu, dış dünyaya karşı tek savunma gücü olarak bulunuyor. Abhazya halkı, Güney Kafkasya’da NATO tarafından yaratılan yeni tehdit unsurları ışığında kendi güvenliğinin tek güvencesi olarak Rusya Federasyonu ile olan askeri ittifakının güçlendirilmesi olarak görmektedir” dedi. 
 
REGNUM Haber Ajansı tarafından daha önce belirtildiği üzere, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında 2014 yılı sonuna kadar yeni bir askeri işbirliği anlaşması imzalanması öngörüldü.        
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1845175.html#ixzz3CsvkmsP5
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.