RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Eylül 2014, Cuma 23:04:56 tarihnde eklendi. 1373 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AKP, Abhazya’ya Karşı

AKP DÜZCE MİLLETVEKİLİ İBRAHİM KORKMAZ, “APSNI” VOLEYBOL TAKIMI’NA ŞAMPİYONLUK KUPASINI VERMEK İSTEMEDİ
AKP, Abhazya’ya Karşı
05/09/2014. Abhaz, Oset ve Kuzey Kafkas Diasporası Temsilcisi dernek ve vakıflarından, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, ortak basın toplantısı ile kınandı. 
 
Düzce’de Abhaz Diasporası gençleri, “Apsnı” adı altında katıldıkları çevre köyler arasında düzenlenen voleybol turnuvasında şampiyon oldu. 29 Ağustos 2014 arihindeki şampiyonluk maçı sonrasında, “Apsnı” voleybol takımı kupayı, Abhazya Cumhuryeti Bayrağı ile almak istedi, ancak turnuvanın şampiyonluk kupası, AKP Düzce Milletvekili tarafından, Abhazya Bayrağı olmadan verilmek istendi.
 
AKP Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın bu tavrı, Abhaz, Oset ve Kuzey Kafkasya Diasporası kurumları tarafından ortak bir basın toplantısı ile kınandı. Aşağıda ortak basın toplantı bildirisi bulunmaktadır.  
 
**************     
 
 
BASIN BİLDİRİSİ
 
(05.09.2014)
 
ABHAZYA;

Kafkasya Ülkesi olan Abhazya; binlerce yıllık tarihe ve köklü bir devlet geleneğine sahiptir. Abhaz halkı da, Abhazya'nın otokton halkıdır.

Kafkasya, tarih boyunca büyük güçlerin egemenlik mücadelesine sahne olmuştur. Bölge halkları tarihin birçok döneminde savaş, sürgün ve asimilasyon ile karşı karşıya kalmıştır. 

Osmanlı İmparatorluğu’nun 1550’li yıllarda Kafkasya’ya girmesi ve 300 yıl bu bölgede nüfuzunu sürdürmesi ve Osmanlı-Rus savaşlarında yenilmesiyle bölgeden çekilir. O dönemdeki güçlü devletlerin ittifakı ile Abhazlar ve diğer Kafkas Halkları dünyanın pek çok ülkesine sürgün edilmişlerdir. 21 Mayıs 1864 Tarihindeki Büyük Çerkes sürgünü ve sonrasında yaşanan sürgünlerde kötü koşullar nedeniyle yarısına yakını yolda ölmüşlerdir. Osmanlı’nın Anadolu topraklarına yerleştirilen Abhaz ve diğer Kardeş Kafkas halkları, bugünün Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasında yer aldıkları gibi hatta öncülük de etmişlerdir.

Demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak 1992 yılından beri fiilen varlığını “Bağımsız” olarak sürdüren Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, Birleşmiş Milletlere (BM) üye 6 devlet tarafından tanınmıştır. Abhazya Devleti’nin Bayrağı da Uluslararası hukuka göre kabul görmüş bir bayraktır.

Yaklaşık 150 yıldır Anadolu’yu vatan edinen, ülkenin bağımsızlık mücadelesinde öncü rol oynayan, Türkiye’nin temel taşlarından biri olan Abhazlar, diğer toplumlarla uyum içerisinde sosyal hayatın içinde var olmaya ve varlığını sürdürmeye devam etmektedir.

Düzce ili Bayramcı köyünde birkaç yıldır organize edilen voleybol turnuvasına, toplumumuzun gençlerinin oluşturduğu Apsnı Voleybol takımı da katılmıştır. Yapılan maçlar sonucu Apsnı Voleybol takımı finale çıkmış, 29 Ağustos 2014 Tarihinde yapılan final maçını kazanarak birinci olmuştur. 

Yapılan kupa töreninde birinci olan Apsnı Voleybol takımının kupasını, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz tarafından verilmesi istenmiş olup, Abhazya bayrağı ile kupa törenine çıkan Apsnı Voleybol takımına Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz tarafından tepki gösterilmiştir. 

Abhazya Bayrağını bıraktıkları takdirde kupayı verebileceğini söylemiştir. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın bu söylemi Abhaz Halkını derinden üzmüştür. Çünkü seçim dönemi destek ve oy talebiyle derneğimiz ziyaretlerinde ABHAZYA Bayrağından rahatsız olmayan Sayın Vekilin, yerel bir spor müsabakasında Abhazya Bayrağından rahatsız olarak tepki vermesi çok manidardır. Abhazya o bayrak için binlerce şehit vermiştir.

Diasporasını oluşturduğumuz Abhazya Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Hiçbir kimsenin ne Abhazya bayrağı ne de başka bir devletin bayrağına karşı tepki gösterme hakkı yoktur. Bir İngiliz, bir Alman bayrağı nasıl kullanılabiliyorsa, Abhazya bayrağını da kullanma hakkı vardır. Bağımsızlığı tanınan bir devletin uluslararası kabul görmüş milli bayrağına el uzatmak kimsenin yetkisi ve haddi değildir. Abhaz Halkı olarak toplumsal hassasiyetlerimizin bilinmesini istiyoruz.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın bu davranışını, aşağıda isimleri yazılı olan Sivil Toplum Örgütleri olarak kınıyoruz.


1 ALAN KÜLTÜR VE YARDIM VAKFI,
2 BOLU ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ,
3 DARIYERİ HASANBEY KÖYÜ ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ,
4 DÜZCE ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ,
5 GEBZE KAFKAS KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ,
6 HENDEK KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ, 
7 İNEGÖL ABHAZ KÜLTÜR DERNEĞİ,
8 İSTANBUL KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ
9 KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ
10 KÖRFEZ KAFKAS KÜLTÜR DERNEĞİ,
11 SAKARYA ABHAZ DERNEĞİ,
12 APSUVARA GRUBU
 
Kaynak: info@duzceabhaz.org 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
ahmet yagan - yok
gürcü birinin yönettigi bir ulkeden ne bekliyosunuz pasapotsuz gırılen tek ulke gurcıstan hukumet yaptı bunu unutmayın bıde abd faktoru var kafkaslarda ussu olan bı ulke gurcıstan kankası abd nın turkıyede oyle olunca bu durum ortaya cıkması normal kurtler gıbı nufus da yok asımıle çoguda kale alınmıyo yanı abhaz ve adige ler
Nart - AKP elbette karşı olur.
bizim abazalar bile bile lades deyip tayipi seçerse AKp Abhazyaya karşı olur.seçseydiler Kürtleri:Abhazya devlet olarak tanımıştı şimdi.kendi düşen ağlamaz.dost açı söyler.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.