RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Eylül 2014, Çarşamba 10:18:48 tarihnde eklendi. 635 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Gençlerin Eğitimi

RAUL HADJİMBA “SOVYETLER BİRLİĞİ DÖNEMİNDE YETİŞEN GENÇLERİMİZ SAYESİNDE SAVAŞI KAZANDIK”
Abhaz Gençlerin Eğitimi
03/09/2014. Abhazya Cumhuryeti Devlet Başkanlığı’na seçilen Raul Hadjimba, 1 Eylül, Pazartesi günü Abhazya Basın – Yayın Çalışanları Derneği’nde ARSMİRA (АРСМИРА) bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde  ARSMİRA (АРСМИРА) Başkanı İzida Çaniya, seçim zaferini kazanlamaları nedeniyle Raul Hadjimba ve Vitali Gabniya’ya çalışmalarında başarılar dileyerek kutladı.
 
Raul Hadjimba, konuşmasına teşekkür ederek başladı ve “Siyasi görüşü ne olursa olsun seçim sürecine katılan herkese teşekkür ederim. Bizlerin hep birlikte, yarın ülkemiz üzerinde bir değişim yaşayacağından eminim. Sizlerin desteği ve sizlerin bilgilendirmenizin çok önemli olacağından hiçbir şüphem bulunmuyor” dedi.
 
Raul Hadjimba, daha sonra gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
 
Ermolai Adjincal, Tarihçi: Abhazya, Komünist ideoloji mirasının etkisinden kurtulabilir mi? Eğitim sisteminde yapılacak olan reformlar, uluslar arası standartlara hangi yönde uygun olabilir? Bugün, gençler sadece ana dilleri olan Abhaz dilinin dışında, Rusça ve dünyada kullanılan diğer dilleri de bilmek zorundadır. 
 
Raul Hadjimba: Yakın zamanda olan her şeyi tek bir açıdan değerlendirmemek gerekir. Olumlu ve olumsuz olanlarda vardı. Sovyet dönemi hakkında yaşananların tamamı hakkında oldukça kötü olduğu hakkında konuşamayız. Bizlerin olumlu şeyler olduğunu hatırlamamız gerekir. Sovyetler birliği döneminde yetişmiş olan gençlerimiz sayesinde savaşı kazandık. Geçmiş yıllardaki tecrübeler sayesinde bugün yaşıyoruz ve gelişim sağlıyoruz.

Abhazya’nın eğitim düzeyine gelince, Abhazya’da kendi ana dilinin dışında yabancı dili çok iyi konuşan birçok eğitimli genç insan bulunuyor. Bazı yabancı dilleri çok iyi bilen birçok gencimizin olduğunu biliyorum. Japonca, Çince konuşanların olduğunu biliyorum. Tanrıya şükür ki böyle bir gençlik yetişiyor ve bundan dolayı mutlu ve gururlu olmalıyız.

Gençler, şüphesiz ki iyi bir eğitim almak zorundadır, farklı diller öğrenmelidir, dünya kültürünü öğrenmelidir. Ancak, Abhazya’da, Avrupa için ilginç olabilecek, bu konumda birçok gencimiz bulunuyor.            
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12975.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.