RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ağustos 2014, Perşembe 00:39:16 tarihnde eklendi. 1369 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hodri Meydan!

KAFAYI YİYENLER, VATANSEVERLER, VATAN HAİNLERİ VE KAHRAMANLAR...
Hodri Meydan!
Fatih Atan (A’tanba) 
 
28/08/2014. değerli abhazyam.com okuyucuları, 24 Ağustos 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyetinde erken devlet başkanlığı seçimi yapıldı.  Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Raul Hadjimba seçime katılan seçmenlerden %50,57 oranında oy alarak 1. turda devlet başkanlığı seçimini kazandı.
 
Raul Hadjimba, seçimleri kazandı ancak kendisine nerede ise seçmenleri yarısı kadar oy oranı da muhalefet adaylarına gitti. Raul Hadjimba, Abhazya halkı üzerinde birliği sağlamak için çalışmalarında çok dikkat etmelidir.
 
Kendisine ve ekibine, çok uluslu Abhazya Cumhuriyeti’nin dünya üzerindeki bağımsızlık ve egemenlik haklarının savunulması, çağdaş devlet yapılanması, siyasal, ekonomik kalkınması çalışmalarında başarılar diliyorum.
 
Aşağıdaki kısa değerlendirmemi, Raul Hadjimba’nın seçim sonrasında vermiş olduğu ilk demecindeki “Abhazya’da bağımsız basın ve özgürce söz söyleme hakkı olacaktır. Bağımsız basın ile ilgili olarak hiçbir değişiklik olamaz” sözüne bağlı olarak yapacağım. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4761/hadjimbadan-ilk-mesaj.html )
 
Bilindiği üzere, Abhazya’da düzenlenen Devlet Başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de sandık açılması ile ilgili olarak görüşlerimi sizlerle daha önce paylaştım. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4730/cok-tuhaf-isler.html)
 
Ben bu olayın yanlı yönlendirildiğini, sonuçların Abhaz toplumuna zarar vereceği uyarısında bulunmuştum. Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinden resmi izin almadan Türkiye’de gerçekleştirilecek olan seçimin yasal olamayacağını söylemiştim. 
 
Çünkü Abhazya Cumhuriyeti seçim yasasına göre, seçimin yapılacağı ülkeden, resmi olur yazısının alınması gerekiyordu.
 
Ben uyarı yazısını yazdığım zaman, ilk önce, Abhaz Diasporası içerisinde değerli araştırma yazıları olan bir ablamız tarafından “Kafayı Yediğim” yakıştırmasına maruz kaldım, bu değerli ablamız hızını alamadı yazımı sosyal medyada yayımlayan eşimi de sıkılmadan, Abhaz geleneklerini yok varsayarak “Kafayı Yemekle” suçladı.
 
Hatta daha da ileriye giderek, yazımın ”derhal” yayından kaldırılması direktifini de vermekten de sıkılmadı.
 
Bu değerli ablamız, bildiğim kadarı ile hala Abhaz – Fed Genel kurulunda, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkilisi olan Vladimir Avidzba’ya saygısızca saldıran Abhaz – Fed Yöneticilerine kınama yazısı hazırlama meşgul olması gerekirken, tersine Abhaz – Fed’in yarı resmi organında yazı yazmayı sürdürüyor.
 
Değerli Abhaz büyüğü ablamızın bu çok değerli (!) uyarıları yetmedi.
 
 
Olacakları gösteren yazımı, Abhazya’da gelecek nesillere ibretle okutacağını belirten, bedenleri Abhazya’da ancak akılları Türkiye’den almış oldukları “Türk – İslam” Sentezi doğrultusunda olan bazı aklı evvel Vatanseverlerin (!) yazıları ile de karşılaştım.
 
Hele, hele çok iyi Abhazca bilen, ancak Abhaz törelerinden nasibini alamamış birisi de beni “Vatan Haini” ilan ederek, tehdide varan yazılarını yazmaktan sakınmadı. 
 
Peki, sonunda ne oldu? 
 
Söylemiş olduklarım teker, teker gerçekleşti. 
 
Bunu, ben söylemiyorum, Gazeteci Fehim Taştekin ile görüşen, Abhaz Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Koç ve Abhaz kökenli, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, söylüyor. Onlar, olanları açık bir biçimde itiraf ediyorlar.
 
“Görüş Bildirme Hakkı!” gerçekleşti.
 
İstanbul’da Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimi için 6 No.lu sandık kurulmadı.
 
Peki, ne kuruldu?      
 
“Görüş Bildirme Hakkı” Sandığı. 
 
Bu ne demek? 
 
Abhaz Dernekleri Federasyonu, üyelerinin Abhazya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak görüşlerine başvuruyor.
 
TC Yönetimi ve Abhazya Cumhuriyeti yönetimi, hiçbir biçimde resmi temasta bulunmuyorlar.   
 
Başvuruyu,  Abhazya Cumhuriyeti yapmıyor, TC içerisinde bir sivil tolum kuruluşu (STK) olan Abhaz – Fed yapıyor, TC Dışişleri resmi olarak değil, sözlü tavsiye de bulunuyor. Bu tavsiye, Abhaz Diasporasını 24 Ağustos’ta yaşadığı traji – komik duruma düşürüyor.
 
Bu traji – komik durum ile ilgili olarak sosyal medya da yer alan iki mahkeme kararının da çok iyi irdelenmesi gerekiyor.  
 
Basın – yayın organlarında, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kucağında “Görüş Bildirme” (!) sandığı ile tarihe geçiyor, aşağıda gelişmeleri net olarak anlayamayan, Abhaz ve Kuzey Kafkas Diasporası, en doğal hakları olan demokratik tepkilerini gösteriyor.
 
Bunları ben söylemiyorum, Fehim Taştekin, Abhaz Diasporasının iki yetkilisinin ağzından kendi sayfasında yazıyor. 
 
Olayları bağımsız bir biçimde irdeleyebilmek için Fehim Taştekin’in ve mahkeme kararlarının çok iyi okunması gerekiyor.  (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4760/fehim-tastekin-yazisi.html )
 
Abhazya Cumhuriyeti’nde bazı insanlar, Engin Özkoç’un “Görüş Bildirme” sandığını, korurken ki daha sonra emniyet güçleri tarafından el konulan resmi karşısında “Kahraman” ilan edilmesini istiyorlar.
 
Belli ki ileride, bu gerçekleşebilir. 
 
Ancak, İstanbul’da Abhazya Cumhuriyeti’nin 6 No.lu seçim sandığı gerçekleşmedi, Abhaz – Fed Yönetiminin, teşekkür yazısında dediği gibi “Abhazya’daki seçimler için Türkiye’de yaşayan Abhaz asıllı vatandaşlarımız İstanbul Kadıköy’de bulunan Abhaz Dernekleri Federasyonu’nda toplanarak yazılı görüşlerini belirtmiştir.” olayı gerçekleşti.   (Bknz: http://abhazfederasyonu.org/derneklerden-haberler/tesekkur-ederiz.html )
 
24 Ağustos 2014 Tarihinde İstanbul’da yaşanan olaylar, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası açısından tam traji – komik bir ortam yaratmıştır. 
 
Bu olaylardan, hem Abhazya Cumhuriyeti hem de Abhaz Diasporası ciddi anlamda yara almıştır.

Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye’de bir Sivil Toplum Kuruluşu seviyesine düşürülmüştür, bunda TC Dışişleri Bakanlığı “Kafkas Masası”nın resmi olmayan, şifahi tavsiyelerini göz önüne alarak Türkiye’de sandık kurulmasını sağlayan Abhazya’lı devlet yöneticileri ile onlara bunu zorlayanlarda sorumludur. 
 
Sonuç olarak, Abhaz Diasporasının toplumsal ve kültürel örgütlenmelerinin tepe noktası olan Abhaz – Fed, Fehim Taştekin’ni belirttiği gibi, “Kapatılma Tehdidi” ile karşı karşıyadır.
 
“Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali”, “23 Nisan Çocuk Şenliği”, “Kartal Abhaz Günleri” deneyimini yaşayan ve ders alamayan Abhaz Diasporası temsilcileri 24 Ağustos 2014 tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporasına yeni bir deneyim yaşattırdılar. 
 
Abhazya Cumhuriyeti’nin çiçeği burnundaki genç diplomatları ise, bilerek ya da bilmeyerek bu yanlışın içerisinde yer almışlardır.
 
Ben buradan, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ve Devlet Yöneticilerinin, Türkiye’de yaşanan bu olayı daha aklı başında, doğru bir biçimde irdeleyeceklerine inanmak istiyorum.
 
Beni “aklı evvel”, “vatan haini”, kendilerini “akıllı”, “vatansever” ve “kahraman” ilan edenlere ise diyeceğim şu dur.
 
İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde, Abhazya Devlet Yöneticileri ve Abhaz Diasporası’nın bulunduğu alanda sizlerle tartışmaya hazırım.
 
Hodri Meydan!   
 
Yazımı, Raul Hadjimba’nın başta belirtmiş olduğu “Abhazya’da bağımsız basın ve özgürce söz söyleme hakkı olacaktır. Bağımsız basın ile ilgili olarak hiçbir değişiklik olamaz” açıklamasının Abhaz Diasporası içerisindeki bazı kişilere de örnek olması dileği ile bitiriyorum. 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.