RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ağustos 2014, Çarşamba 12:49:05 tarihnde eklendi. 724 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD ve NATO Tanımıyor

ABD, NATO VE GUAM, ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİ TANIMADIKLARINI AÇIKLADI
ABD ve NATO Tanımıyor
27/08/2014. NATO, 24 Ağustos’ta Abhazya’da gerçekleşen devlet başkanlığı seçimleri tanımadığını ve Gürcistan’da barışçıl ve kalıcı çözüme katkıda bulunmayacağı açıklamasında bulundu. 
 
NATO tarafından seçimler ile ilgili olarak yapılan özel açıklamada, Gürcistan’nın uluslararası toplum tarafından tanınan toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına bir kez daha tam destek verildiği yinelendi.
 
GUAM Örgütü kınama açıklamasında (Gürcistan – Ukrayna – Azerbaycan - Moldova Birliği, Abhazyam.com), Abhazya’da düzenlenen seçimlerden dolayı duyulan derin endişe dile getirildi, Gürcistan’nın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarının ihlal edildiğini ve seçimlerin Gürcistan Anayasasına aykırı olarak düzenlendiği belirtildi.
 
GUAM Açıklamasında “Bu seçimler, topraklarından kovulmuş olan ve büyük çoğunluğu Gürcü kökenli olan yerel nüfusun katılım olmadan ve işgal altındaki topraklarda gerçekleştirilmiştir. Bu olay, özellikle Abhazya topraklarında yaşayan Gürcü kökenli sivil toplumun temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması, onların ekonomik ve sosyal haklarının ciddi anlamda ihlali olduğunu göstermektedir” bilgisine yer verildi. 
 
GUAM, Abhazya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin “anayasal ve yasal çerçeve” içerisinde tanınmayacağını, bundan dolayıdır ki bu seçimi tanımıyor ve uluslararası topluma da tanımama çağrısında bulunuyor. Gürcistan’nın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını desteklediğini bir kez daha yineliyor ve bu tür yasa dışı eylemlerin, var olan sorunun barışçıl görüşmeler içerisinde çözülmesini engellediğini belirtiyor, açıklamasında bulundu.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Devlet Yönetimi olarak Abhazya’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin meşru sayılmadığı belirtildi. Açıklamada “Bizim, Abhazya ve Güney Osetya sorunundaki tutumumuz halen aynı durumda bulunuyor. Bu bölgeler, Gürcistan’nın ayrılmaz birer parçasıdır” vurgulamasında bulunuldu.           
 
ABD, Rusya’ya Ateşkes Anlaşması kapsamındaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi, bölgede bulunan askeri güçlerini geri çekerek savaş öncesi konumuna getirmesi, Gürcistan’nın bölgelerini tanıma kararından vazgeçmesi ve bu bölgelere Gürcistan tarafından insani yardım ve ulaşım hakkının verilmesi çağrısında bulunuldu. 
 
ABD Yönetimi, bölgede güvenlik ve sosyal yardım konularında somut adımların atılması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelere verilen destek yinelendi.  
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1840394.html#ixzz3BU4DXd9s
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.