RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ağustos 2014, Salı 16:37:21 tarihnde eklendi. 693 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uluslararası Tanınma Günü

RAUL HADJİMBA “RUSYA İLE YAPILACAK YENİ ANLAŞMA, EGEMENLİĞİMİZİN GÜÇLENDİRİLMESİNE YARDIMCI OLACAKTIR”
Uluslararası Tanınma Günü
26/08/2014. 26 Ağustos – Abhazya Cumhuriyeti’nin Uluslararası Tanınma Günü. Bundan tam altı yıl önce, 26 Ağustos 2008 Tarihinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Abhazya’nın bağımsızlık ve egemen devlet haklarını tanıyan kararnameyi imzaladı. 
 
Bugün Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Vekili ve Parlamento Başkanı Valery Bganba, Devlet Başkanlığı görevine seçilen Raul Hadjimba, Başbakan Vekili Vladimir Delba, Rusya federasyonu Büyükelçisi Smeyon Grgoryev, milletvekilleri, hükümet üyeleri, Özgürlük parkında bulunan zafer anıtı ve çevresinde Abhazya Kurtuluş Savaşında yaşamını yitiren savaşçıların, Abhaz – gürcü Sorunu sırasında yaşamını yitiren Rus Barış gücü askerlerinin mezarlarına çiçek bıraktılar. 
 
Devlet Başkanlığına seçilen Raul Hadjimba, Apsnypress Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada “Rusya ile yakınlaşma – bizler açısından önemli ve belirleyici bir faktördür. Ülkemizin zor durumda bulunmaması için, bizler Rus – Abhaz ilişkileri bu anlamda kurmak zorundayız, ne yazık ki bugün için bu sorunlar var.
 
Ülkemizin çevresinde karmaşık süreçler yaşanıyor ve Rusya, bizi ilk tanıyan ve etkin olarak destek veriyor, yardım ediyor. Bizler, ileride, savunma, güvenlik ve ekonomi konularında ki ilişkilerimi geliştirmeliyiz” dedi.
 
R. Hadjimba, Rusya ve Abhazya arasında yeni bir anlaşma planlanması hakkındaki soruyu yanıtladı: “Rusya ile yeni bir anlaşma fikri yaşama geçirilecektir, ancak Abhazya’nın Rusya Federasyonu’na girmek için neredeyse hazır olduğunu söyleyenleri de uyarmak istiyorum, bu doğru değil. Bunun tersine, yapılacak olan bu yeni anlaşma, Rusya’nın bizim egemenliğimizi güçlendirme ve uluslararası arenada geniş anlamda tanınmasına yardımcı olacaktır” dedi.              
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12922.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.