RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Ağustos 2014, Cumartesi 11:55:05 tarihnde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK’e Kutlama

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ’NİN KURULUŞUNUN 22. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
KADK’e Kutlama
23/08/2014. Bugün 23 Ağustos, bundan 22 yıl önce 14 Ağustos 1992 Tarihinde, Gürcistan silahlı Kuvvetleri’nin Abhazya’yı işgal etmesi sonrasında Türkiye’de yaşayan tüm Kafkas Diasporası Temsilcisi konumundaki dernek temsilcileri, Abhaz ulusuna destek vermek amacı ile 23 Ağustos 1992 Tarihinde İstanbul’da toplantı düzenledi. Toplantı sırasında Abhazya ile dayanışma faaliyetlerinin merkezi bir çalışmaya dönüştürülmesi kararı alındı ve bu amaçla “Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi”  (KADK) oluşturuldu.
 
23 ağustos 1992 Tarihinden itibaren özelde Abhaz ve Kuzey Kafkas Diasporasının, Abhaz Ulusunun kurtuluş savaşına tam desteğini veren KADK, ayrıca toplumsal ve kültürel örgütlenmesine de katkı verdi. Abhazya Cumhuriyeti’nin dünya üzerinde tanıtımına ve siyasal haklarının korunmasına, çeşitli ülkelerin devlet yetkilileri, bilim insanları, basın kurumları, STK’lar ile ilişkilere girerek toplantılar düzenledi. 
 
KADK, Abhazya Kurtuluş Savaşı sonrasında, Türkiye’de açılan Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Temsilciliği’nin çalışmalarına da tam destek vererek, savaş sonrası diplomasi, geriye dönüş, ekonomik kalkınmaya destek konusunda öncülük görevi üstlendi. 
 
KADK Yönetimi, Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporasının toplumsal ve kültürel örgütlenmesi olan Abhaz Dernekleri Federasyonu’nun (Abhaz – Fed) kuruluş çalışmalarına destek verdi. 
 
Günümüz koşullarında, Abhaz Diasporası adına Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası arenada tanınması çalışmalarına destek vermek amacı ile lobi çalışmalarını sürdüren, Abhaz Diasporası içerisinde yapılan çeşitli eleştirilere rağmen, KADK, 22 yıldır, Türkiye’deki Abhaz Diasporasının siyasal bilinçlenmesine ciddi katkı da bulunmuştur. Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınmasında, Abhazya ve Kafkasya’da yaşanan siyasal olaylar sırasında ve sonrasında danışılan bir kurum olarak görevini sürdürmüştür.
 
KADK’nin günümüz koşullarında da görevini sürdürmesi gerektiğine inanıyoruz. 
 
Abhazyam.com olarak Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı Erdeşan Kobaş (Bganba)’nın şahsında KADK’de günümüze kadar görev yapan, başkan, üye ve çalışanlarını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu
 
Fatih Atan (A’tanba)
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.