RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ağustos 2014, Cumartesi 11:06:10 tarihnde eklendi. 839 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ın Oyunu Sürüyor

IRAKLİ GARİBASHVİLİ “GÜRCİSTAN, ABHAZYA İLE SIFIRDAN İLİŞKİ BAŞLATMAK İÇİN HAZIR”
Gürcistan’ın Oyunu Sürüyor
16/08/2014.  Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Abhazya ile yaşanan savaşın başlangıcının yıldönümü nedeni ile 15 Ağustos Cuma günü bir açıklama yaptı. I. Garibashvili “Gürcistan Devlet Yönetimi olarak, Suhum’un çıkarlarını ön planda gözeterek, Abhazya ile yeni bir ilişki kurmak için hazırız” dedi.
 
"Новости-Грузия" Haber Ajansının belirttiğine göre Irakli Garibashvili “Bizler, bugün Abhaz kardeşlerimiz ile sıfırdan başlamak üzere ilişkilerimizi geliştirme konusunda uzlaşmaya hazırız. Bizler barışın değerini çok iyi biliyoruz, biliyoruz ki barış oluşturmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmuyor. Ben,  tahrip edilen kardeşçe ilişkilerimizin geriye dönüşünün, ülkemizin birliğinin sağlanmasının tam yolunun yeniden başlayacak olan barış görüşmeleri ile yaratılacağından eminim. Tabii ki Abhazya’nın çıkarları varsayılarak olacaktır” dedi.
 
Garibashvili, 14 Ağustos 1992 tarihinin Gürcistan’ın çağdaş tarihi içerisinde en trajik günlerden birisi olduğunu belirtti.
 
Irakli Garibashvili “Bu savaş Gürcistan Devleti’nde ve ülkemizde ciddi hasarlara neden olmuştur. Bizler, bu savaşı,  her zaman Abhazları ve Gürcüleri bölen bir savaş olarak anacağız” dedi.         
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1836845.html#ixzz3AXEvAgQQ
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.