RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ağustos 2014, Perşembe 12:51:23 tarihnde eklendi. 619 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Açıklaması

KADK, ABHAZYA DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ’NDE TÜRKİYE’DE OY KULLANILMASINA AÇIKLIK GETİRİLMESİNİ İSTEDİ
KADK Açıklaması
14/08/2014. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından, 24 Ağustos 2014 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan devlet başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporası tarafından oy kullanılmasına açıklık getirilmesi amacı ile Abhazya Devlet Başkan Vekili Vlery Bganba’ya hitaben bir yazı gönderildi. 
 
12 Ağustos tarihli yazı sonrasında Abhazya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı tarafından 13 Ağustos Çarşamba günü Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporasının oy kullanabileceği konusunda bir açıklama geldi. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4722/istanbulda-sandik-var.html )
 
Aşağıda KADK tarafından Valery Bganba’ya gönderilen yazı bulunmaktadır.
 
************* 
 
Tarih : 12 Ağustos 2014
Sayı : 2014-116

Sayın Valeri BGANBA

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI VEKİLİ VE ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTO BAŞKANI

SOHUM – ABHAZYA
 
Tarihin Abhaz ulusuna sunduğu var olma fırsatı ve bu fırsatı ağır bedeller ödeyerek yakalamamız neticesinde kazandığımız özgürlüğümüzle bir kez daha devlet başkanımızı seçmeye hazırlanıyoruz.

Abhaz ulusunun Abhazya dışında yaşayan fertleri olarak kaderimizin bağlı olduğu Abhazya’daki seçim sürecini dikkatle izlemekteyiz. Abhaz ulusunun bütünlüğünün hiçbir siyasi yarışa, çıkara, tartışmaya alet edilmemesini, bütünlüğümüzü öncelememiz gerektiğini düşündüğümüzden bu seçimlerde diasporamızın bulunduğu yerde oy kullanması konusundaki belirsizlikten rahatsızlık duymaktayız.

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitemiz, Abhaz ulusunun bütünlüğünün, diaspora ve Abhazya’nın kaderlerinin birleşmesinin çeşitli çevrelerde yarattığı rahatsızlığın ve bu çevrelerin savaş yıllarından beri bu yönde yaptıkları çalışmaların tanığıdır. Bu tanıklık, bu belirsizlikten duyduğumuz rahatsızlığı artırmaktadır.

21.07.2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosunda anayasanın seçim kanunuyla ilgili 9. Maddesinin 5. Paragrafında değişiklik yapılmış ve kanun “ev sahibi ülke devletinin yetkili makamlarının resmi onayı olmak koşulu ile Abhazya Cumhuriyeti toprakları dışında oy kullanabileceğimiz” yönünde düzenlenmiştir.

* Bizleri vatandaş kabul eden devletimizin parlamenterlerinin bizleri yaşadığımız ülkenin merhametine terk etmeleri üzüntü vericidir.
* Bizler Abhazya Cumhuriyeti pasaportlarımızı alırken yaşadığımız ülkeden izin almadık.
* Gururla taşıdığımız ve doğal hakkımız olan Abhaz pasaportlarımız için kimseye izin ya da men yetkisi vermedik. 
* Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’deki bütün faaliyetleri için de tavrımız bu yönde olmuştur.

Ancak Abhaz Parlamentosu diasporanın bulunduğu yerde oy kullanmasını ev sahibi ülkenin resmi onayına bağlama koşuluyla, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bundan sonra gerçekleşecek bütün faaliyetlerini de tartışmalı hale getirmektedir. Bugüne kadar Abhazya Cumhuriyeti Türkiye’deki kültürel ve siyasi faaliyetleri için hiç kimsenin onayına ihtiyaç duymamışken, Türkiye’deki vatandaşlarının bulundukları yerde oy kullanması için ev sahibi ülkeden resmi onay beklemesi, çelişik bir durum yaratmaktadır.

Sehven olduğuna, bir planlama hatası neticesinde oluştuğuna inandığımız bu belirsiz ve kaotik durumun bir an önce düzelmesi için Abhazya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığından ivedilikle bir açıklama bekliyor, Türkiye’de oy kullanılabilmesi için Abhaz Devleti tarafından yasal bir zemin oluşturulmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA
İstanbul – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.