RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ağustos 2014, Salı 10:49:21 tarihnde eklendi. 688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üç Adaydan Sistem Değişikliği

LEONİD DZAPSHBA, MİRAB KİŞMARİYA VE RAUL HADJİMBA, SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ANLAŞMASINI İMZALADILAR
Üç Adaydan Sistem Değişikliği
12/08/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Adayları olan Leonid Dzapşba, Mirab Kişmariya ve Raul Hadjimba, 11 Ağustos Pazartesi günü, “Aynar” Araştırma Fonu tarafından geliştirilen Toplumsal – Siyasal Anlaşması’nı imzaladılar. Aslan Bjania ise Anlaşma metninin ayrıntılı bir biçimde incelenmesi gerektiğini söyleyerek imza atmadı.
 
“Aynar” Araştırma Fonu Başkanı Aslan Basariya, yapmış olduğu açıklamada üç aday tarafından imzalanan anlaşmayı destekleyen siyasi partiler ve STK’ları açıkladı: Abhazya Halk Partisi, Abhazya Komünist Partisi, Abhazya Ulusal Birlik Partisi, Ulusal Kontrol STK, “Abaaş” ve “Abhazya Gençliği”, Abhazya Cumhuriyeti Medya Çalışanları ve Gazetecileri Birliği, Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Yayın Organları “Amtsabz” ve “Alaşara” Editörleri, “Apsnı” Gazetesi, Abhazya Gazeteciler Birliği, “Инва-содействие” STK, “Aydglara” Toplumsal – Siyasal Hareketi, Abhazya Müslümanları Birliği, Barış ve Sosyal Adalet için Abhazya Anneleri Birliği, “Ahatsa” STK. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan adaylarından Aslan Bjania ise anlaşmayı imzalamadı. Aslan Bjania Seçim Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Aslan Bjania’nın “Belgede var olan bir dizi hükmün doğruluğu yadsınamaz ve desteği hak ediyorlar. Bununla birlikte, bizlerin bu belgenin bazı konuları hakkında görüşlerimiz bulunmaktadır. Bizler, yakın bir zaman içerisinde belge ile yapacağımız inceleme sonrasında açıklamamızı yapacağız. Bu belge, seçim kampanyasının önemli bir birleşeni olarak görülüyor ve daha ayrıntılı ciddi bir çalışma yapılmasını gerektiriyor” açıklamasında bulunduğu belirtildi. 
 
Not: “Aynar” Sözleşmesi, Abhazya Cumhuriyeti’nde, Anayasal, yasal birçok değişikliğin seçim sonrasında kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilmesini belirtiyor. Sözleşmede: Devlet Konumu, Ahlaki ve İdeolojik Değerler, Demografya, Enerji Sistemi, Devlet Yapılanması, Hükümet Yönetimi, Veri Toplama ve Analiz Düzenleme, Yolsuzlukla Mücadele, Veri Toplama ve Analiz Düzenleme, Sosyal – Ekonimk Gelişme Programı, Çevre Koruma, Abhazya Ordusu ve Savunma, Sağlık Yönetimi, Eğitim ve Bilim Yönetimi, Devlet Dili, Sorunların Güç Kullanılmadan Çözümü olmak üzere 15 Madde bulunuyor. 
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12739.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.