RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Temmuz 2014, Çarşamba 10:18:22 tarihnde eklendi. 1087 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Cumhuriyeti Bayrağı

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAYRAĞI - RUH TEMİZLİĞİNİ VE GÜZELLİĞİ, GENÇLİK VE YAŞAMI TEMSİL EDİYOR
Abhazya Cumhuriyeti Bayrağı
23/07/2014. Bugün, Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Bayrağı’nın kabul edilmesinden bu yana 22 yıl geçti.  Abhazya Bayrağını 1992 yaz döneminde sosyal - politik karışıklığın yaşandığı bir süreç içerisinde Kahramanlık nişan sahibi Abhaz sanatçı Valery GAMGİYA tarafından çizildi.
 
Bugün Abhazya Cumhuriyeti’nin sembolü olarak kutlanan “Ulusal Bayrak Günü” 23 Temmuz 2007 Tarihinde Anayasa hukuku gereğince “Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrak Günü” olarak kabul edildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin bugün kullandığı çağdaş bayrak, Kafkasya’da bulunan etnik kökenli halkların en eskilerinden olan Abhaz Halkının temel unsurlarını yansıtıyor. 
 
Erguvan kırmızısı üzerine açık beyaz el olarak sembolize edilen bayrak, orta çağ döneminde Sebastopol Şehri üzerinden gelenler tarafından kuruldu (MÖ V – VI Yüzyıllarda San Sebastian başkanlığında bölgeye gelen Yunanlılar tarafından antik Dioskuriya olarak kuruldu) onun yerinde de bugünkü Abhazya’nın başşehri Suhum kuruldu. – Erguvan kırmızı fon üzerine beyaz açık el olarak belirlenen bayrak – Abhazya Devleti’nin sembolü olarak Abhazya Krallığı dönemi boyunca (VIII – X yüzyıl) ve 12 yüz yıl boyunca. Dürüstlük ve İyiliğin sembolü olarak kullanıldı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrağı’nda eşit uzunluklarda ve genişlikte 7 bant bulunuyor. Bantların 4’ü yeşil ve 3’ü beyaz renklerde bulunuyor. Beyaz renk ruh temizliği ve güzelliğini, yeşil renk ise gençlik ve yaşamı sembolize ediyor. 
 
Açık elin üzerinde bulunan yedi yıldız – Abhazya’nın eski tarihi bölgelerini sembolize ediyor: Sadzen (Djigetiya), Bzıb, Gumaa, Abjuaa, Samurzakan, Dal – Tsabal, Pshu – Aibga. Abhazlar için “yedi” sayısı, birçok toplumlarda olduğu gibi din, mitoloji, geleneksel kültür açısından yüksek değerlerde ve kutsal olarak kabul ediliyor.
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.