RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Temmuz 2014, Pazartesi 15:58:43 tarihnde eklendi. 1118 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK’den Seçim Açıklaması

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ, ABHAZ PARLAMENTOSUNUN DİASPORANIN OY KULLANMASI İÇİN YASADA YAPMIŞ OLDUĞU DEĞİŞİKLİĞİ KUTLADI
KADK’den Seçim Açıklaması
21/07/2014. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK), Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından alınan karar ile Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışındaki temsilciliklerde oy kullanabilmesi için seçim yasasında değişiklik yapan maddenin kabul edilmesi nedeni ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı. 
 
Aşağıda KADK Kutlama Mesajı bulunmaktadır.
 
************  

Tarih : 21.07.2014
Sayı : 2014-109


 ИШАҚУНАГАЗ  ИҞАШӘҴЕИТ
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Heyeti olarak 07-12.07. 2014 Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti Devleti’ne yaptığımız karşılıklı istişare ziyaretinde önemli görüşme konularından biri de Türkiye diasporasında yaşayan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye’de oy kullanması idi. Türkiye’den Abhaz-Fed tarafından yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nde oy kullanılması talebine Abhazya’da tarafların son derece heyecanlı yaklaşımını, olumlu bakışlarını gözlemlemiş ve Abhazya Parlamentosu’nun bu konudaki toplantısının sonucunun olumsuz olacağına dair en ufak bir endişe duymamıştık. Bu nedenle Abhazya Parlamentosunda 16.07.2014 tarihinde yapılan oylamanın sonucu bizlerde şaşkınlık yarattı.

Abhazya dışında yaşayan Abhazlar, sürgün neticesinde yurtlarından ayrılmaya zorlanan yani vatandaşlık hakları istemleri dışında ellerinden alınan insanlardır. Ancak kaderleri hiçbir zaman Abhazya’dan ayrı olmamış, varlıkları-yoklukları Abhazya’nın varlığına bağlı olmuştur. Devletimizin gasp edilmiş kendi kaderini tayin hakkına yeniden kavuşmasıyla birlikte yurt dışında yaşayan Abhazlar da kimliklerinin geleceği konusunda varlıklarının bağlı olduğu kaderi belirlemek için hak sahibi olmuşlardır. Abhazların gidecek başka bir vatanı, kimliklerini yaşatabilecekleri başka bir devletleri yoktur.

Kendi kültürümüzün, doğrularımızın, insanlık algımızın bir sonucu olarak biz Abhazlar kendi bahçemizde yaşayan hiçbir insana kendisini yabancı hissettirmedik. Abhazya’da yaşayan tüm vatandaşlara yaklaşımımız da bu yöndedir. Ancak takdir edilmelidir ki Abhazya bizim için biriciktir, başka ‘Abhazya’ yoktur. Bu çerçevede bundan sonrasında da Abhazya yurttaşı olup Abhaz Parlamentosunda görev alan tüm parlamenterlerin Abhazya’nın bizim için ne anlama geldiğini düşünerek öneride bulunacağını, karar alacağını umuyoruz. 

Daha önceki seçimlerde Abhazya’da oy kullanan diasporanın bulunduğu yerde oy kullanması kararını alan, Abhaz halkının kararı yönünde oy kullanan parlamentomuzun tüm üyelerini tebrik ediyor, seçimlerin bayram niteliğinde olmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA
İSTANBUL – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.