RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 18:30:45 tarihnde eklendi. 701 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sırp Bölgesi Abhazya'yı tanıdı

"SIRP BÖLGESİ CUMHURİYETİ" ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIDI..!
Sırp Bölgesi Abhazya'yı tanıdı 19/09/2008. 1991 yılında Hırvatistan ile yaşanan savaş sonucunda Hırvatistan toprakları içerisinde sırplar tarafından oluşturulan "Sırp Bölgesi Cumhuriyeti" Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdığını belirtti.

Hırvat Gazetesi "Akşam Sayfası"nda verilen habere göre "Sırp Bölgesi Cumhuriyeti" Parlamentosu Başkanı Rayko LEZAÇİEM, eski Yugoslavya Cumhuriyeti Uluslararası Yargıcı, şimdi "Sırp bölgesi Cumhuriyeti  Başkanı" Milan MARTİC'in Abhazya'nın ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması kararını imzalaması ile tanınma sürecini tamamladıklarını belirtti. Tanınma kararı sırpça ve rusça olmak üzere Abhazya ve Güney Osetya devlet başkanlarına gönderildi.

Tanınma belgesinde "Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan ile tarihi ve etnik anlamda hiç bir bağlantısı bulunmuyor, "Sırp Bölgesi Cumhuriyeti" ve Hırvatistan ile olduğu gibi." açıklamasında bulunuldu.

İtartass haber ajansının belirttiğine göre, Hırvatistan askeri güçleri 1995 yılında "Sırp Bölgesi Cumhuriyeti"ni işgal ederek kendi topraklarına kattı. 2005 yılında "Sırp Bölgesi Cumhuriyeti" parlamenterleri Belgrad şehrine uzak olamayan Zemune şehrinde "topraklar dışında devlet yapısı" oluşturdular.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.